L’ICAB defensa la igualtat de tracte respecte tots els ponents del 5è Congrès de l’Advocacia

30 de juny de 2020.

Redacció.

L’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) ha inaugurat el seu 5è Congrés de l’Advocacia de Barcelona de manera agredolça. 

La present edició, la qual es desenvolupa de manera online aquest any, resulta una cita imprescindible per als advocats i advocades de la ciutat i un referent en continguts formatius i ponents de primer nivell i que en aquesta edició ofereix 45 conferències en les quals intervindran més de 175 ponents. No obstant l’anterior, la invitació d’un d’aquests 175 ponents ha generat un fort rebuig per part del sector més independentista de l’advocacia.

Des de la Comissió de Defensa dels Drets de la Persona i del Lliure Exercici de l’Advocacia de l’ICAB, així com des de plataformes, associacions i col·lectius independentistes s’ha protestat per la invitació al Fiscal del Tribunal Suprem Sr. Javier Zaragoza. Des de la Comissió de Defensa s’exposa que “el Fiscal Sr. Zaragoza representa la màxima expressió i la punta de llança de la repressió de l’Estat contra els ciutadans i ciutadanes de Catalunya i el seu Govern”. En aquest sentit, s’ha apuntat, també, que “la gravetat de la vulneració dels drets i llibertats que ha suposat el judici del procés, no és compatible amb la postura de pretesa neutralitat que el Col·legi ha afirmat que adoptava per a justificar iniciatives com aquesta”

L’ICAB defensa l’autonomia i llibertat de les seccions per convidar ponents

Des de la Junta de Govern de l’ICAB, arran de les informacions i comunicacions de les que ha estat coneixedora i abans esmentades, ha defensat que “el programa i els participants de les conferències del Congrés de l’Advocacia de Barcelona han estat dissenyats i escollits, amb plena autonomia, per les diverses seccions i comissions de l’ICAB, pedra angular de la corporació”. En aquest sentit, “l’aportació de les seccions i les comissions donant valor a la formació, la transversalitat i la pluralitat del nostre Col·legi i mereixen tot el nostre respecte i reconeixement”, apunta la Junta de Govern de l’ICAB.

Així mateix, la Junta de Govern de l’ICAB ha defensat que cap dels 175 ponents confirmats (com podria ser el Sr. Zaragoza) ha sigut convidat com a invitat d’honor, ni per les seccions, ni per la Junta de Govern. Els ponents de la ponència “La rellevància constitucional del ministeri fiscal”, els quals han estat convocats i convidats per les Seccions de Penal i Constitucional, han estat tractats de la mateixa manera que els 175 ponents restants.

Finalment, la Junta de Govern de l’ICAB ha exposat que “l’òrgan de direcció de les seccions i les comissions de persones col·legiades han estat elegides democràticament pels membres d’aquestes i les seves propostes, accions i comunicacions s’identifiquen d’aquesta procedència, sense que la Junta censuri, ni veti, les seves decisions”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *