Mª Eugènia Gay, escollida nova Presidenta de l’Advocacia Catalana

Redacció.

21 de juliol de 2020.

Mª Eugènia Gay, actual degana de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, ha estat escollida nova Presidenta del Consell de l’Advocacia Catalana (CICAC), màxim òrgan de govern dels 14 col·legis de l’advocacia de Catalunya. Gay succeeix en el càrrec a Manel Albiac, Degà de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Tarragona. La Presidència del CICAC es decidida entre els degans i deganes dels 14 col·legis d’advocats de Catalunya, essent la durada del càrrec d’un (1) any natural.

Un nou equip per a liderar l’advocacia catalana

Gay estarà acompanyada d’un nou equip al capdavant de la màxima institució dels advocats catalans, format per Encarna Orduna (Degana de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Reus) com a vicepresidenta, Rogeli Montoliu (Degà de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Vic) com a secretari, i Eva Ribo (Degana de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Sant Feliu del Llobregat) com a Tresorera.

Els objectius de Mª Eugènia Gay

Modernitzar la justícia, implantar de forma definitiva l’expedient judicial electrònic, potenciar fórmules alternatives de resolució de conflictes, o millorar els serveis essencials d’assistència jurídica gratuïta que presten els catorze Col·legis de l’Advocacia tot Catalunya, són alguns dels objectius que es marca la nova presidenta del Consell de l’Advocacia Catalana, Mª Eugènia Gay, en aquesta nova etapa que ha d’estar marcada per la transversalitat de la institució.

Entre els reptes de la nova presidenta de l’Advocacia Catalana, destaquen també la potenciació de la formació, la defensa de la professió o la implantació de plans per a la igualtat i la conciliació que afectin tots els àmbits professionals. “Malgrat els grans avenços socials i econòmics obtinguts per les dones en les últimes dècades, encara avui existeix un sostre de vidre que impedeix a moltes d’elles avançar en les seves professions, i des de l’Advocacia volem ser pioners a l’hora de trencar aquest sostre”, ha manifestat la nova presidenta del Consell.

Mª Eugènia Gay considera que aquest mandat estarà forçosament marcat per l’evolució de la pandèmia de la Covid-19, per la qual cosa “hem de seguir treballant i avançant en totes aquelles eines que ens permetin reduir l’impacte de l’emergència sanitària en el funcionament ordinari de la justícia”. En aquest sentit, “tot allò referent a la digitalització dels processos o el reforç de la mediació i l’arbitratge com a fórmules per a la resolució de conflictes ha de contribuir a minimitzar els efectes de la pandèmia en el sistema judicial i donar resposta a l’increment de les demandes que hi haurà aquests propers mesos”, afegeix la nova presidenta del Consell.

La presidenta de l’Advocacia Catalana considera que en aquesta nova etapa “s’imposarà més que mai la responsabilitat de sumar esforços amb tots els agents judicials i les administracions per, amb criteris d’eficiència, aconseguir que malgrat aquesta nova realitat, res alteri la relació entre la justícia i la ciutadania”.

Un relleu marcat per la Covid-19

Per la seva banda, el president sortint i degà del Col·legi de l’Advocacia de Tarragona, Manel Albiac, felicita Mª Eugènia Gay pel seu nomenament i remarca que li dona el relleu després que en el darrer tram del seu mandat “hem hagut d’enfrontar-nos a un dels desafiaments més grans que hem tingut mai des de l’advocacia”. Segons Albiac, “crec que tots hem sabut estar a l’alçada, aportant solucions i estratègies per ajudar a superar aquests moments tant difícils”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *