El Parlament aprova la llei per contenir el preu dels lloguers

Redacció.

9 de setembre de 2020.

El ple ha aprovat aquesta tarda la Llei de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d’arrendament d’habitatge, impulsada per JxCat, ERC, CatECP i la CUP. La cambra també ha validat dos decrets llei sobre la Covid-19 i ha donat llum verda perquè es continuï tramitant la proposta d’ERC per presentar al Congrés dels Diputats la Proposició de llei per garantir el retorn social del rescat bancari.

La llei sobre el preu dels lloguers ha quedat aprovada per 71 vots a favor i 63 en contra, tot i que les dues esmenes transaccionals que s’han incorporat al text han estat aprovades per 73 vots a favor, 57 en contra i 4 abstencions, la primera, i per 71 vots a favor, 57 en contra i 6 abstencions, la segona.

Les dues esmenes transaccionals les han presentades JxCat, ERC, CatECP i la CUP, i el grup de JxCat ha retirat la resta d’esmenes que havia presentat i que no han estat transaccionades.


Aquesta proposició s’ha debatut i votat avui pel procediment de lectura única, després que el Consell de Garanties Estatutàries (CGE) en fes un dictamen a petició de Cs i el PPC. Aquest dictamen, no vinculant, concloïa que el text conté punts que no troben empara en l’Estatut i vulneren la Constitució.

La cambra primer ha rebutjat les esmenes a la totalitat de la iniciativa presentades pel PSC-Units i el PPC, i finalment ha aprovat la llei. Totes les esmenes presentades per Cs i el PPC arran del dictamen del CGE han quedat rebutjades.

En representació dels grups i subgrups parlamentaris, han participat en el debat d’aquesta iniciativa Noemí de la Calle (Cs), Glòria Freixa (JxCat), José Rodríguez (ERC), Rosa Maria Ibarra (PSC-Units), Susanna Segovia (CatECP), Maria Sirvent (CUP) i Alejandro Fernández (PPC). La consellera de Justícia, Ester Capella, també ha demanat fer-hi una intervenció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *