Justícia posa en marxa un nou jutjat a Terrassa

Redacció.

23 de setembre de 2020.

Terrassa disposarà aquest mes d’octubre del Jutjat Social número 3. Està situat a l’edifici judicial de la ciutat, a la rambleta del Pare Alegre, 112, i s’ha ubicat a la planta baixa, al costat de l’oficina del Deganat. El Departament de Justícia ha dotat l’òrgan d’una plantilla de 8 professionals. Es tracta de quatre tramitadors, dos gestors judicials i dos auxilis judicials. La Generalitat també ha destinat 45.500 euros en l’adequació de l’espai, el mobiliari i l’equipament informàtic.

Dos nous jutjats a Terrassa des del 2018

El nou jutjat social és el segon que el Departament de Justícia posa en marxa a Terrassa des del 2018. Ara fa dos anys, la Generalitat ja va dotar un altre jutjat de 1a instància, el número 9, especialitzat en assumptes de família.

La consellera Capella durant la visita al nou jutjat social de Terrassa 3

Reforç de la jurisdicció social en el context de la COVID-19

El Jutjat Social núm. 3 de Terrassa s’ocuparà d’aquells casos que fan referència a la jurisdicció social.  Es tracta de conflictes d’acomiadaments, reclamacions econòmiques, Seguretat Social, assumptes laborals, accidents i malalties professionals o conflictes col·lectius, entre d’altres. El Jutjat Social núm. 3 serà el tercer jutjat de Terrassa que es dedica a aquestes matèries i obre les portes davant del previsible augment de la conflictivitat a causa dels efectes de la pandèmia de la COVID-19. El partit judicial de Terrassa està integrat per sis municipis amb un total de 247.000 habitants.

Justícia destina 14,2 milions per a 22 nous jutjats per a tot Catalunya

Entre el 2017 i el 2021, la Generalitat haurà posat en marxa 22 nous jutjats a tot Catalunya, amb un cost de 14,2 milions d’euros, sense cap aportació expressa per part del govern espanyol. D’aquests 22 jutjats, ja n’hi ha 15 d’operatius.

El de Terrassa forma part d’un nou paquet d’òrgans judicials que es posaran a ple rendiment a partir del dia 30 de setembre, juntament amb el 1a Instància 8 de Reus i el 1a Instància 60, i el Mercantil 12 de Barcelona.

Els tres jutjats restants es posaran en marxa en els propers mesos. Són el segon jutjat de família de Girona (1a Instància 7), que obrirà les portes aquest novembre; a continuació, ho farà el 1a Instància i Instrucció 6 d’Arenys de Mar; i, finalment, el 1a Instància i Instrucció 6 de Vic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *