El CICAC inicia una campanya per potenciar la mediació i evitar el col·lapse judicial

Redacció.

9 d’octubre de 2020.

El Consell de l’Advocacia Catalana, en col·laboració amb el Departament de Justícia de la Generalitat, ha posat en marxa una campanya per potenciar l’ús de la mediació entre els lletrats i lletrades, com a fórmula de resolució de conflictes alternativa a la judicial. La campanya, que s’ha presentat avui de forma telemàtica, es durà a terme fins a finals d’any i consistirà en diverses accions de formació adreçades als professionals de l’advocacia per informar-los sobre la importància de la mediació i evitar així que innecessàriament alguns assumptes acabin als jutjats.

La presentació de la campanya ha tingut lloc aquest migdia de forma telemàtica i ha anat a càrrec de la presidenta del Consell de l’Advocacia Catalana, MªEugènia Gay; el director general de Dret i Entitats Jurídiques, Xavier Bernadí; la jutgessa degana de Barcelona, Mercè Caso i la presidenta de la Comissió de Mediació del Consell, Marta Martínez. L’acte ha comptat també amb la participació dels advocats Antoni Vidal i Pilar Mañé.

L’objectiu de la campanya és contribuir a rebaixar la pressió dels òrgans judicials especialment en un moment com l’actual, davant l’acumulació d’assumptes derivats de la pandèmia. També donar a conèixer als professionals de l’advocacia la importància d’aquesta via de resolució de conflictes que permet arribar a acords entre les parts per convenciment i diàleg, sense necessitat d’arribar als jutjats o fins i tot celebrar la vista.

La presidenta del Consell, Mª Eugènia Gay ha destacat les avantatges que la mediació suposa per a la ciutadania en general, “des d’obtenir una solució amb més agilitat fins a la minoració dels costos emocionals que suposa anar a un judici”. A més “implicar a les parts en la resolució d’un conflicte amb l’ajuda d’un tercer imparcial, com és el mediador, no només ajuda a arribar a una solució, sinó també a que els acords assolits es compleixin de forma voluntària”, ha afegit Gay. La presidenta de l’Advocacia Catalana ha demanat també la implicació de la judicatura i l’administració “per superar les dificultats que en el dia a dia ens trobem els professionals en els jutjats”.

Per la seva banda, la presidenta de la Comissió de Mediació, Marta Martínez, ha destacat el valor afegit que pot oferir l’advocacia a l’hora de resoldre conflictes a traves de la mediació “tenint en compte que els juristes, arran de la nostra feina i de la formació contínua que oferim als nostres professionals, disposem d’una perspectiva prou àmplia per discriminar aquells assumptes que són susceptibles de ser resolts amb aquesta eina, sense necessitat d’acudir als jutjats i posant en valor la nostra participació en l’assessorament de les parts”

Els catorze Col·legis de l’Advocacia de Catalunya disposen de serveis d’informació sobre la mediació i estan al servei dels seus col·legiats per dotar-los de pautes a seguir, així com dels corresponents centres de mediació als quals s’hi pot adreçar qualsevol ciutadà interessat en aquesta via de resolució de conflictes. També el poden informar dels requisits necessaris per accedir-hi a través de l’assistència jurídica gratuïta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *