L’Assemblea General d’Alter Mútua aprova els comptes de 2019, amb una ràtio de solvència del 231%

Redacció.

29 d’octubre de 2020.

Ahir es va celebrar l’Assemblea General d’Alter Mútua, que va aprovar per unanimitat la gestió, el balanç de situació i el compte de resultats de 2019. També es va aprovar el pressupost per a l’any 2020 i diverses millores en prestacions i barems.

El president de la mútua, Sr. José Félix Alonso-Cuevillas Sayrol, va presentar les principals dades econòmiques, detallant que es va assolir una facturació de 43,8 milions €, es van pagar 18,9 milions € en prestacions i les provisions tècniques es van incrementar un 14,71%, situant-se en els 145,2 milions €. El superàvit net de l’exercici va ser de 1.726.237,81 €. D’altra banda, l’entitat presenta una ràtio de solvència sobre el capital de solvència obligatori i sobre el capital de solvència mínim d’un 231% i d’un 401%, respectivament.

Així mateix, va informar que ha estat escollida l’única candidatura presentada per a la renovació parcial de la Junta Directiva, formada pels mutualistes Olga Arderiu Ripoll, Max Arias Blázquez, M. Assumpció Lleonart Sol, Frederic Munné Catarina, Pol Olivet Rivera, Abel Valentí Pié Lacueva i Josep Oriol Rusca Nadal.

Per la seva banda, el Sr. David Gabarró Francés, director general de l’entitat, va informar de l’actuació de la mútua davant l’emergència sanitària derivada de la COVID-19. Va destacar que, des de l’inici de la crisi, s’està donant cobertura als sinistres subsidiables relacionats amb el coronavirus, s’equipara el confinament preventiu per prescripció mèdica a la incapacitat temporal, i se segueixen atenent amb normalitat la resta de sinistres. Tot aquest context ha ocasionat un increment notable de la sinistralitat, especialment en les prestacions d’incapacitat temporal, hospitalització i decessos.

També es van descriure les mesures preses per donar suport als mutualistes amb dificultats econòmiques com a conseqüència de la pandèmia de la COVID-19. Fins al 30 de setembre, Alter Mútua ha fet costat a 1.216 mutualistes que han gaudit d’ajuts per fer front al pagament de les seves quotes, amb un impacte econòmic de prop d’1,5 milions €.

L’Assemblea es va desenvolupar a l’emblemàtic Palauet Casades, seu de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, que reunia totes les condicions per celebrar l’acte respectant totes les mesures de seguretat, avalades per un pla de contingència convenientment presentat al Procicat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *