Estela Martín presenta la seva candidatura a Degana de l’ICAT

Redacció.

5 de novembre de 2020.

Un cop proclamada oficialment, la candidatura liderada per Estela Martín inicia la campanya per a les eleccions d’aquest mes de novembre amb una idea central: el compromís amb les necessitats de les advocades i advocats de Tarragona. “Aquest és l’únic leitmotiv que tenim i el que aglutina tots els nostres esforços, motivacions i capacitats: ens presentem per a seguir dignificant la professió des del nostre Col·legi”, resumeix Estela Martín.

Un repte que la candidatura afronta amb “una combinació de l’experiència que hem acumulat els 8 membres que hem format part de la Junta en els dos darrers mandats i la capacitat renovadora que ens aporten els 7 noms que incorporem a aquest equip de treball”, assegura Estela Martín que subratlla que “això si, tots tenim la mateixa il·lusió: treballar per als nostres companys de professió, perquè l’ICAT els faciliti el seu exercici i desenvolupament professionals en uns moments que són molt complicats per a tota la societat i també per a l’advocacia”.

La candidatura de Martín està formada per Estela Martín Urbano (Degana), Julio de Parellada Durán (Diputat Primer i Vicedegà), Javier Gutiérrez Martín, Susanna Duran Casanova, Lorenzo Santos Núñez, María Granja Bonacha, Pau Albiac Vallvé, Mireia López PaseroJosé Ferrándiz MaciánAlberto García Rodríguez (Tresorer), Diana Caridad Morejón Corrales (Bibliotecària), Jordi Bladé Ventura (Secretari), Ester Girol Palet (Vocal d’El Vendrell), Miguel Ángel Cilleruelo Andrés (Vocal d’El Vendrell) i Fina Méndez Higuero (Vocal de Valls)

En concret, la candidatura liderada per Martín proposa un programa que s’anirà explicant al llarg dels propers dies però que té les següents línies mestres:

  • Digitalització. La candidatura aposta per seguir ampliant els serveis que es poden fer per via digital, més davant les restriccions d’accions presencials que imposa la Covid-19. La Biblioteca, els expedients de Justícia Gratuïtat i la justificació del Torn d’Ofici, o la formació són exemples de serveis col·legials que cal seguir migrant a la via digital.
  • Rigor en la gestió. En els darrers dos mandats, l’ICAT ha racionalitzat la seva gestió econòmica, eliminant despeses innecessàries i enfocant els recursos als serveis als col·legiats. Una nova cultura que ha permès condonar quotes i incrementar els ajuts a les advocades i advocats que més han patit l’impacte econòmic de la Covid.
  • Participació. Estela Martín 2020 referma el compromís amb promoure la participació dels col·legiats en els diversos òrgans de l’ICAT amb l’objectiu d’enriquir l’acció de govern que impulsa la Junta per tal de seguir construint “un ICAT de tots i per a tots”.
  • Funció social. Una de les prioritats de la candidatura és seguir posant en valor la funció que fan les advocades i els advocats pel bé de tota la societat. “Que es visualitzi tot el que aportem per fer possible l’Estat de Dret és bàsic”, concreta Martín.
  • Neutralitat política. La candidatura Estela Martín 2020 incorpora tota mena de sensibilitats polítiques que tenen un compromís comú: “Defensar els interessos del nostre col·lectiu, un compromís en el que la política no hi té cabuda”.
  • Ciutat de la Justícia. La candidatura Estela Martín 2020 seguirà exigint una solució per al vergonyós greuge històric de la ciutat en l’àmbit judicial: la Ciutat de la Justícia. Cal que Ajuntament i Generalitat concretin les promeses que han vingut fent i permetin que Tarragona deixi de ser l’única capital de província sense un equipament que unifiqui els serveis de l’Administració de Justícia.

Un programa realista

Un dels valors troncals d’aquesta candidatura és el de plantejar millores que es puguin materialitzar en el proper mandat. Estela Martín argumenta que “tenim experiència de govern i això ens permet discernir el que podem portar a la pràctica i el que no, el nostre programa és realista i factible i no vendrem fum, no és el nostre estil”.  En aquest sentit, Martín conclou que “les propostes que plantejarem per guanyar-nos la confiança dels nostres companys seran per a nosaltres com un contracte amb ells, dels que anirem donant compte a mesura que anem concretant les nostres promeses”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *