El Govern equipara el sou del personal dels jutjats de Catalunya al de la resta de l’Estat

Redacció.

12 de novembre de 2020.

El Govern ha aprovat l’actualització dels complements salarials específics del personal al servei de l’Administració de justícia a Catalunya per situar-los al nivell dels que perceben els treballadors dels jutjats de la resta de l’Estat.

La mesura afecta el personal de suport als jutges i jutgesses, que són els cossos de gestió processal i administrativa, tramitació processal i administrativa, i auxili judicial. S’encarreguen de tramitar els procediments, i de disposar els mitjans materials i tècnics necessaris per a la instrucció dels assumptes, la celebració de judicis, la protecció de les víctimes i l’execució de les sentències, entre d’altres tasques. Són 7.832 treballadors, dels quals 2.479 pertanyen al cos de gestió processal i administrativa; 3.762, al de tramitació processal i administrativa, i 1.591, al d’auxili judicial.

L’acord sobre l’equiparació dels complements específics té efectes retroactius, des de l’1 d’octubre. L’impacte de la mesura és de 2,5 milions d’euros aquest any, i l’executiu preveu destinar-hi 10 milions d’euros del pressupost de l’any vinent. Això es tradueix en uns increments que, en funció del cos professional, van des dels 71,95 euros fins als 116,09 euros mensuals bruts.

L’actualització, que s’aprova a proposta dels departaments de Justícia, Vicepresidència i Economia i Hisenda, i Polítiques Digitals i Administració Pública, és fruit de la negociació amb les organitzacions sindicals, i forma part de l’acord en matèria pressupostària del Govern de la Generalitat amb el grup parlamentari Catalunya En Comú Podem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *