Proclamats els guanyadors del I Premi Extraordinari Futurs Advocats i Advocades de Barcelona

Redacció.

14 de desembre de 2020

Aquest matí ha tingut lloc l’acte de proclamació dels guanyadors de la primera edició del Premi Extraordinari Futurs Advocats i Advocades de Barcelona, una iniciativa de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB), el Grup de l’Advocacia Jove de Barcelona (GAJ Barcelona), i Alter Mútua dels Advocats. L’acte s’ha celebrat en format telemàtic, en compliment de les mesures sanitàries decretades arran de la COVID-19.

El Premi Extraordinari Futurs Advocats i Advocades de Barcelona vol recompensar l’esforç, la vocació i l’excel·lència dels i les estudiants de Dret en el seu camí per accedir a l’advocacia, i inclou els drets de col·legiació i un any de quotes a l’ICAB, l’alta com a mutualista a Alter Mútua i una dotació econòmica.

Mª Eugènia Gay, degana de l’ICAB, ha iniciat l’acte i ha reconegut l’esforç dels candidats, destacant la gran qualitat dels treballs presentats, i ha animat els nous advocats i advocades a seguir formant-se per garantir l’excel·lència futura de l’advocacia.

Per la seva banda, José-Félix Alonso-Cuevillas, president d’Alter Mútua, s’ha mostrat orgullós d’haver promogut aquest reconeixement conjuntament amb l’ICAB i el GAJ de Barcelona, destacant la importància que les entitats vinculades a l’advocacia de la Ciutat Comtal s’uneixin en la protecció i la defensa dels interessos del col·lectiu, l’objectiu del qual “és servir a la societat per garantir un món més sostenible i just”.

Pol Olivet, expresident del GAJ Barcelona i un dels impulsors del premi, ha donat la benvinguda als nous advocats a les institucions representatives de la professió. Paral·lelament, Albert Jané, president actual del GAJ Barcelona, ha remarcat com a prioritat la promoció de la cultura de l’esforç, del talent i l’excel·lència acadèmica entre els joves.

L’acte també ha comptat amb les intervencions de Xavier Pons, degà de la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona, Ana María Caballé, degana de la Facultat de Dret de la Universitat Pompeu Fabra, Mª Jesús Pesqueira, degana de la Facultat de Dret i Empresa de la Universitat Abat Oliba, i Xavier Felip Arroyo, director de Litigacions del Màster Universitari en Advocacia d’Esade, com a representants de les quatre universitats que han participat en aquesta primera edició del premi.

El jurat ha estat format per Mª Eugènia Gay, degana de l’ICAB, Albert Jané, president del GAJ Barcelona, José-Félix Alonso-Cuevillas, president d’Alter Mútua, Alexander Salvador i Carmen del Castillo, vicepresidents del GAJ Barcelona, i els presidents de les seccions de l’ICAB, Miguel Capuz, de Dret Penal, Miquel Serra, de Dret Civil, Lluís Esquerra, de Dret Mercantil, i Enrique García Echegoyen, de Dret Laboral.

Durant l’entrega de premis, diferents membres del jurat han destacat l’elevada qualitat dels treballs, fet que ha dificultat la tria dels guanyadors i finalistes que, després d’àrdues deliberacions, han estat els següents:

Millor Qualificació d’Accés a la Professió d’Advocat

Premiat: Luis-Jesús Fernández Cuadras. Universitat Pompeu Fabra

Finalista: Laura Herrerías Castro. Universitat Pompeu Fabra

Millor Carrera Acadèmica

Premiat: Roger Barat i Rubio. Universitat Pompeu Fabra

Finalista: Xènia Egea Pulgarin. Universitat Pompeu Fabra

Millor Treball Final de Màster en Dret Penal

Premiat: Xavier Pajuelo Centeno. Universitat Pompeu Fabra

Finalista: Sara Castellví Montserrat. Universitat de Barcelona

Millor Treball Final de Màster en Dret Civil-Mercantil

Premiada: Júlia Vizcaino Serrano. Universitat Pompeu Fabra

Finalista: Marta Mingot Torra. Universitat de Barcelona

Millor Treball Final de Màster en Dret Laboral

Premiada: Gemma Villalbí Tomàs. Universitat Pompeu Fabra

Finalista: Lucille Gautier Richard. Universitat de Barcelona

Millor Treball Final de Màster en Dret Administratiu

Premiada: Paula Rodríguez Jiménez. Universitat de Barcelona

Finalista: Carlota Bescós Puyuelo. Esade

Ha acomiadat l’acte Xavier Vara, director de la divisió Comercial i Màrqueting d’Alter Mútua, destacant que un dels objectius d’aquest nou premi és donar la benvinguda a la professió als nous advocats i advocades, obrint les portes de l’ICAB, del GAJ Barcelona i d’Alter Mútua dels Advocats, amb el desig que aquesta hagi estat la primera edició d’un premi que espera que tingui un llarg recorregut, i que sigui creixent el nombre d’universitats i participants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *