Estela Martín pren possessió com a Degana de l’ICAT, la primera dona de la història en ocupar el càrrec

Redacció.

19 de desembre de 2020.

Estela Martín ha pres possessió aquest matí com a nova Degana de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Tarragona, en substitució de Manel Albiac, que ocupava el càrrec des de 2012 i que va ser reelegit el 2016. Martín, que durant aquests dos mandats encapçalats per Albiac ja ha format part de la Junta de Govern de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Tarragona, és la primera dona que ocupa el càrrec en els 175 anys d’història de la institució. La llista que ella encapçalava va ser proclamada la guanyadora de les eleccions del passat 26 de novembre. Avui també han pres possessió els altres 14 membres de la llista, que passen a constituir la Junta de Govern de la institució per als propers 4 anys.

Martín assumeix el càrrec “amb una il·lusió renovada per seguir treballant per les meves companyes i companys, perquè puguin exercir la nostra professió en les millors condicions possibles”. La fins ara Secretaria de la Junta de Govern ha destacat que “som un equip que combinem al 50% l’experiència de govern i les idees fresques dels que aporten els 8 membres que encara no han format part de la Junta”. Per això es compromet a impulsar una acció de govern “renovadora, però realista, ambiciosa amb les demandes a plantejar a l’administració i amb un estil de governança obert a la participació del nostre col·lectiu”. La gestió econòmica i la rebaixa de quotes, la digitalització, posar més en valor la funció social de l’advocacia, millorar les condicions del Torn d’Ofici i seguir reivindicant la Ciutat de la Justícia que concentra tots els serveis judicial en un mateix equipament seran algunes de les prioritats d’aquest mandat que avui ha donat el seu tret de sortida.

Pressupostos aprovats

Martín s’ha estrenat com a Degana amb la celebració de l’Assemblea General de l’ICAT, que ha servit per aprovar els pressupostos del Col·legi de l’Advocacia per a 2021. Aquests pressupostos de 2021 preveuen una nova rebaixa de més d’un 2% de les quotes que paguen cada mes els col·legiats. Des de 2012, l’ICAT ha acumulat rebaixes al voltant del 30%, en funció de les diverses categories de col·legiació. Martín ha assenyalat que “aquesta política sostinguda de rebaixa de quotes només era possible amb la racionalització de la despesa, eliminant tot allò que és superflu i concentrant els recursos en els serveis als col·legiats”. Una rebaixa de quotes que des que va començar la Covid s’ha vist ampliada de manera extraordinària amb la condonació íntegra de quotes mensuals, com és el cas de la de gener de 2021, que serà la cinquena que es deixa sense efecte des de març de 2020.

Aquesta primera Assemblea General ha suposat un nou pas endavant en el procés de digitalització de l’ICAT, ja que la documentació que se sotmetia a la votació dels assistents estava disponible mitjançant un codi QR, un nou avenç “que va en una triple direcció: més digitalització, més estalvi i més transparència”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *