Els laboralistes de Barcelona denuncien la falta de mitjans de protecció enfront del COVID als jutjats socials

Redacció.

22 de desembre de 2020

Aquest dilluns s’han concentrat professionals de l’advocacia de Barcelona davant l’Edifici S (Jutjats del Social) de la Ciutat de la Justícia per expressar la preocupació per la situació en què es troba la justícia en l’ordre social a la ciutat de Barcelona. L’acte ha comptat amb l’assistència de la degana del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Mª Eugènia Gay, del secretari de l’ICAB, Jesús Sánchez i de la diputada de la Junta de Govern del Col·legi Cristina Vallejo.

A l’inici de la concentració el president de la Secció de dret laboral del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Enrique García Echegoyen, ha llegit un manifest per donar a conèixer la situació en què es troba l’ordre social a Barcelona: 

«Els Jutjats del social de Barcelona no disposen de suficient espai des de la seva ubicació a la Ciutat de la Justícia, el que ha suposat que els jutjats d’execucions, els de reforç i el propi deganat del social estiguin ubicats en altres edificis. Aquesta limitació, s’ha agreujat actualment donada la situació de pandèmia i una inadequada organització dels espais.

El tracte als professionals de l’advocacia s’ha vist greument perjudicat, incidint diàriament en la dificultat d’exercir la nostra professió i en la nostra missió, que no és altra, que garantir la defensa dels interessos de la ciutadania”.

En concret, s’ha denunciat, entre d’altres, la inexistència d’uns criteris d’actuació unificats d’organització i funcionament dels diferents jutjats, el retard en la tramitació dels procediments judicials, una manca de previsió dels assenyalaments i una acumulació diària de persones, que generen concentracions superiors al que resultaria aconsellable, esperes de ciutadans i professionals tant al carrer com a l’interior de l’edifici social.

¿Quines són les reivindicacions?

Els professionals concentrats front la Ciutat de la Justícia reclamen que es garanteixi, en tot moment, la implementació de les mesures sanitàries i de seguretat, la utilització preferent de la via telemàtica per les actuacions judicials, la unificació dels criteris d’actuació d’organització i funcionament dels diferents jutjats i la creació de nous òrgans judicials socials.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *