L’ICAB aposta per la vacunació preferent de l’advocacia d’Ofici

Redacció.

5 de febrer de 2021.

El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) ha iniciat accions per sol·licitar que l’advocacia -com servei essencial d’un estat de dret que garanteix la tutela judicial efectiva- i especialment els advocats i advocades que presten el servei del Torn d’Ofici puguin ser inclosos com a grup de prioritat en el programa de vacunació de el servei públic.

L’actuació que desenvolupen els companys i companyes del Torn comporta una evident situació de risc. En aquest sentit l’ICAB alerta que el 92% de les assistències a les persones detingudes es presten pel Torn d’Ofici. El mateix cal dir de l’assistència a víctimes de violència de gènere, i de les actuacions realitzades en altres jurisdiccions, també essencials, per a les que la presència de l’advocacia d’ofici és indispensable i necessària.

Segons l’ICAB, l’advocacia d’ofici ha de dur a terme la seva tasca sense posar en perill la seva salut i per a això és necessari que en aquest context de pandèmia pugui continuar treballant en primera línia amb les màximes garanties sanitàries disponibles en aquest moment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *