El Col·legi d’Advocats de Manresa dona suport i empara als advocats membres de la Sindicatura Electoral de l’1 d’Octubre

Redacció.

La Junta de Govern de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Manresa ha manifestat el seu suport i empara als lletrats Sr. Marc Marsals i Sr. Josep Pagès, i a la lletrada Sra. Marta Alsina jutjats per desobediència i usurpació de funcions com a membres nomenats de la Sindicatura Electoral pel Parlament de Catalunya en el referèndum d’autodeterminació celebrat l’1 d’octubre de 2017.

La Junta de Govern de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Manresa, en sessió ordinària de 24 de febrer de 2021, va prendre per unanimitat l’acord de manifestar el seu suport i empara als lletrats Sr. Marc Marsals i Sr. Josep Pagès, i a la lletrada Sra. Marta Alsina, així com als síndics, Sr. Jordi Matas i Dalmases, i Sra. Tània Vergé i Mestre, jutjats per desobediència i usurpació de funcions, per haver aportat els seus coneixements com a membres nomenats de la Sindicatura Electoral pel Parlament de Catalunya en el referèndum d’autodeterminació celebrat l’1 d’octubre de 2017, amb la única finalitat de garantir la transparència i l’objectivitat del procés electoral i l’exercici efectiu dels drets electorals.

David Casellas
David Casellas, actual degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Manresa.

En el manifest fet públic per la Junta de Govern de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Manresa s’ha exposat que “en el judici a aquestes cinc persones de prestigi també es jutja la llibertat acadèmica, la llibertat d’expressió i el dret a la participació política en tots els àmbits, així com a auxiliar en el dret al sufragi actiu i passiu”.

“Lamentem que encara siguin els Tribunals i no els representants elegits pel poble els que intervinguin en les situacions de caràcter merament polític i relatives a l’exercici de drets fonamentals”, ha manifestat el màxim òrgan de govern de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Manresa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *