L’ICAT demana que els advocats del Torn d’Ofici siguin de vacunació prioritària

Redacció.

L’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Tarragona demana a les autoritats sanitàries que les advocades i advocats que presten els serveis de Torn d’ofici i d’Assistència al Detingut s’incloguin al grup de col·lectius professionals que s’han considerat “de vacunació prioritària”. En aquest sentit, l’ICAT farà arribar la petició tant a la Consellera de Salut, Alba Vergés, com a la Ministra de Sanitat, Carolina Darias, en la línia del que estan fent Col·legis de l’Advocacia de tot l’Estat.

ICAT

La petició posa el focus en què el Torn d’Ofici i l’Assitència al Detingut són serveis públics que presten les advocades i advocats a la societat per tal de garantir el dret a la defensa dels ciutadans i que exigeix un gran nombre d’actuacions presencials que, en el context de la pandèmia, suposen un risc evident de contagi. L’ICAT considera que aquest col·lectiu té un nivell d’exposició equiparable al dels cossos i forces de seguretat, prestant un servei públic essencial i obligatori els 365 dies de l’any les 24 hores del dia. Per tant, la vacunació dels professionals que presten aquests serveis hauria de començar de manera immediata, dins de l’actual fase en la que s’estan vacunant als diferents col·lectius professionals que per la naturalesa dels serveis que presten estan més exposats a un contagi.

La degana de l’ICAT, Estela Martín, argumenta que “els companys que fan el Torn d’Ofici estan en una clara situació de risc pel gran nombre de gestions presencials que han de fer a seus judicials i policials”. Martín recorda que “més del 90% de les assistències a les persones detingudes les fan aquests professionals, un funció que és essencial per al bon funcionament del sistema i que, per tant, mereix ser protegida, tant pel risc que suposa com pel seu rol clau a l’hora de garantir la tutela judicial efectiva de la ciutadania que preveu la Constitució”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *