Més de 20.000 persones demanen respectar el permís de maternitat / paternitat en l’advocacia

Redacció.

El passat 24 de desembre vam donar la notícia que la Magistrada titular del Jutjat penal número 2 de Càceres havia denegat a dos advocats la suspensió d’un judici de menors, al qual havien estat citats tan sols l’endemà passat de la data prevista per al naixement del seu fill. Així mateix, tal Magistrada requeria als clients perquè designessin nous lletrats.

El present cas va remoure la consciència col·lectiva de l’advocacia, aixecant la indignació enfront d’aquests fets, així com el suport als companys afectats.

En conseqüència de l’anterior, l’advocat Manel Atserias Luque, fundador del Instituto de Salud Mental de la Abogacía – Mental Health Institute of Legal Professions, ha llançat la petició “¡Respeten el permiso de maternidad/paternidad de l@sabogad@s! #ConciliaciónAbogacía” a la plataforma Change.org amb el fi de denunciar una situació que afecta a milers d’advocats i advocades a Espanya.

Maternitat Advocacia
Captura de la petició presentada mitjançant Change.org

Dita petició, que acaba de superar les 20.000 signatures de suport, sol·licita al Govern d’Espanya una modificació de la Llei d’Enjudiciament Civil amb l’objectiu de garantir una conciliació real i efectiva de la vida personal/familiar i laboral de l’advocacia i procura espanyoles.

Atserias, en declaracions a El Jurista, afirma que “hem d’enviar un missatge molt clar a les institucions i a la ciutadania: una advocacia precària perjudica a tot el món“. “Necessitem que la societat prengui consciència dels problemes del col·lectiu i exigeixi els canvis necessaris per a que aquests professionals del Dret puguin viure dignament. Perquè si no cuidem ni respectem a qui ens assessora o defensa, els drets de la ciutadania també quedaran afectats”, exposa el promotor de la petició.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *