Justícia inverteix 2,3 MEUR als jutjats de Girona

Redacció.

El Departament de Justícia preveu una inversió de 2,3 MEUR fins al 2022 en obres de millora de les dependències judicials del Carrer Ramon Folch de Girona.

Els treballs han començat aquest febrer amb la rehabilitació de la façana i la teulada de l’edifici, unes obres que s’enllestiran després de l’estiu i que tindran un cost d’1.140.000 euros.

La façana i els voladissos de formigó de l’edifici s’estan reparant per evitar possibles accidents pel despreniment de peces en mal estat. Els ancoratges de la façana s’estan substituint sense modificar-ne l’aspecte actual, mantenint el color i l’acabat. Les peces que es canvien tenen un tractament per preservar-ne la durabilitat.

Pel que fa als voladissos, la reparació rep també el mateix tractament, que no altera ni el to ni el color del material, per preservar-ne la durabilitat i, sobretot, per evitar els possibles despreniments del formigó.

Pel que fa a la teulada de l’edifici, el Departament està reparant les deficiències que hi ha d’impermeabilització i evacuació d’aigües pluvials, i també fa el manteniment dels acabats.

jutjats de Girona

Més obres previstes

També durant aquest any s’està desenvolupant el projecte de reforma dels ascensors de l’edifici, per valor de prop de 500.000 euros. Dels sis que hi ha, se’n reformaran cinc per adaptar-los a paràmetres com la funcionalitat, la fiabilitat, la durabilitat i l’estalvi energètic. Les obres s’iniciaran a principis de setembre, amb una durada aproximada de nou mesos.

D’altra banda, el Departament millorarà les instal·lacions del Servei de Patologia Forense, amb un import previst de 350.000 euros. El projecte estarà enllestit a la primavera i les obres podrien començar a finals d’any.

El Departament, d’altra banda, ha dut a terme un estudi tècnic per solucionar filtracions d’aigua. Estarà enllestit al maig, i a continuació es podrà licitar el projecte per resoldre aquest problema.

Aquestes millores se sumen a les obres d’adequació que van permetre posar en marxa aquest passat novembre el nou jutjat de família. Per encabir-lo a l’edifici, el jutjat mercantil es va traslladar al Palau de Justícia. La inversió, en aquest cas, va ser d’uns 300.000 euros.

Justícia destina 14,2 milions per a 22 nous jutjats per a tot Catalunya

D’altra banda, en els propers mesos Justícia posarà en marxa el Jutjat de 1a Instància i Instrucció núm. 6 d’Arenys de Mar i el de 1a Instància i Instrucció núm. 6 de Vic. Formen part del paquet de 22 jutjats previstos per al període 2017-2021, amb un cost de 14,2 milions d’euros, que el Departament de Justícia ha finançat íntegrament, sense cap aportació expressa del govern espanyol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *