Gay presenta la seva candidatura a l’ICAB per continuar lluitant per la dignificació de l’advocacia

Per A. Salvador.

Aquest matí, Maria Eugènia Gay ha presentat oficialment la seva candidatura a les eleccions a la Junta de Govern de l’ICAB. Gay ha presentat els detalls del projecte després que divendres l’ICAB proclamés la seva candidatura. La candidata ha decidit concórrer a la reelecció per continuar reivindicant i lluitant pels interessos i la dignificació de l’advocacia i poder consolidar les línies de treball començades ara fa quatre anys.

Gay ha posat en valor el seu primer mandat al capdavant de l’ICAB, així com alguns dels èxits de la seva gestió. “Aquests han sigut quatre anys molt intensos, on hem treballat per una gestió més transparent i més propera al col·legiat, tot objectivant, per exemple, els criteris de contractació interna de l’ICAB”. Paral·lelament, Gay ha destacat l’augment de la transparència en l’activitat del Deganat, tot visibilitzant totes les activitats i reunions dutes a terme. 

Per a Maria Eugènia Gay, avui es proposa un programa obert, proper i integrador. Per als membres de la candidatura, el programa que es presenta a l’advocacia de Barcelona és ambiciós, però, il·lusionant i apassionant. 

Per a en Jesús Sánchez (Candidat a Vicedegà), el programa que avui es presenta s’ha d’entendre com “un contracte, un compromís entre qui l’elabora i aquells que hi aposten. Les nostres propostes es compliran, donat que com a juristes mai podem deixar de complir amb les nostres obligacions”.

Maria Eugenia Gay

Una aposta continua per la cara social de l’advocacia

Per a en Jesús Sánchez “l’advocacia té sempre una obligació de garantir els drets de la ciutadania”. “Portem quatre anys treballant per una advocacia més social. Durant el nostre primer mandat, vam crear un grup de 2ª Oportunitat que, avui en dia, és un referent a Barcelona i a tota Espanya. Com advocats hem de seguir treballant per poder garantir a les famílies que puguin tornar a ser felices, que puguin tornar a començar, que puguin tornar a la societat”.

En aquest sentit, Sánchez proposa crear un Observatori del Dret de les Persones, que englobi tots els drets dels nostres ciutadans, com per exemple el dret a l’habitatge, a la sanitat, etc.

Els joves advocats, el centre de l’ICAB

Gay ha exposat com la seva implicació amb l’advocacia jove ve de lluny. Durant el seu anterior mandat va aprovar la reducció de les quotes dels primers dos anys dels joves advocats. Ara, Maria Eugènia Gay, vol anar més enllà. Des de la seva candidatura es proposa tornar a baixar les quotes dels joves, amb una reducció progressiva del 50% en la quota del 5è i 6è any de col·legiació.

Paral·lelament, es proposa incorporar la veu del President del Grup de l’Advocacia Jove de Barcelona (GAJ Barcelona) a les reunions de la Junta de Govern de l’ICAB. 

Per Gay, els joves ocupen un espai prioritari a l’ICAB. “Durant el nostre anterior mandat, els joves s’han creat la seva pròpia trajectòria”, ha exposat la candidata a Degana.

Defensa del Torn d’Ofici

Per Joaquim De Miquel (Candidat a Secretari), ” la lluita del Torn d’Ofici és la lluita de totes les juntes de govern. Durant aquest anterior mandat, hem aconseguit que els nostres advocats cobrin al dia”.

Així mateix, De Miquel ha subratllat que el Torn d’Ofici no és sinònim d’una advocacia de menor qualitat. Tot el contrari, ” estem orgullosos de poder dir que tenim professionals de primera línea defensant els drets i llibertats dels nostres ciutadans“.

En aquest sentit, es crearà una campanya de dignificació de l’advocacia d’ofici i es continuarà reivindicant el pagament puntual de les seves actuacions, l’increment i creació de nous mòduls de pagament i la millora de videoconferències en seu policial i judicial. S’impulsarà un sistema que redueixi esperes innecessàries i la puntualitat dels intèrprets.

Recerca i innovació juridica

“L’ICAB és a dia d’avui un referent en matèria de formació”, ha exposat Jesús Sánchez. Així mateix, el candidat a Vicedegà ha defensant, fermament, l’actuació durant l’anterior mandat. “Front la pandèmia, podríem haver decidit optar pel camí fàcil, però, no ho vam fer. Vam mantenir tota la plantilla de treballadors de l’ICAB, propiciant el teletreball sempre que fos possible. L’ICAB va seguir prestant el 100% dels seus serveis”.

A tot això, segons Sánchez, des de l’ICAB es va fer quelcom històric. “Vam treballar incansablement per garantir que tots els nostres companys i companyes estiguessin constantment informats de tots els canvis legislatius, amb més de 100 conferències telemàtiques en 6 mesos”.

Vista l’acollida de l’aposta per la formació, desde la candidatura es proposa anar més enllà i impulsar la recerca i la innovació jurídica en l’àmbit col·legial.

Importància de la CRAJ

Per la candidatura encapçalada per Gay, la CRAJ és i seguirà sent una de les comissions vertebrals i més importants de l’advocacia de Barcelona. Per això, el candidat a Vicedegà, Jesús Sánchez, proposa estar personalment al front d’aquesta comissió per tal d’evitar que ningun company pugui sentir-se desemparat front a l’administració de justícia.

Membres de la seva candidatura

Mª Eugènia Gay (candidata a Degana) estarà acompanyada de Jesús Sánchez García (Candidat a Vicedegà) i Joaquim de Miquel Sagnier (Candidat a Secretari). Així mateix, estarà, també, acompanyada dels seguents candidats a diputat: Montse Pintó Sala, Miquel Queralt Cap, Frederic Munné Catarina, Rosa Isabel Peña Sastre, Yvonne Pavía Lalauze, Ramón Ángel Casanova Burgués, Carles García Roqueta, Núria Flaquer Molinas, Susana Ferrer Delgadillo, Mª Carmen Valenzuela Hidalgo, Mireia Ramon Rona, Paz Vallés Creixell i Albert Carles Subirats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *