Mª Eugènia Gay guanya amb contundència les eleccions al Col·legi de l’Advocacia de Barcelona

Redacció.

Nerviosisme, enrenou i inquietud són les paraules que descriurien a la perfecció e les eleccions a l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona. Les eleccions al deganat de l’ICAB, que per segona vegada renovava la totalitat de la seva Junta de Govern -formada pels càrrecs de degana, vicedegà, secretari i tretze diputats- han sigut de les més tenses en els últims anys.

Dels candidats que es presentaven a les eleccions, sonaven amb força, des de la precampanya, Mª Eugènia Gay i Gonçal Oliveros. Des de l’inici del recompte es va veure que aquella seria una carrera a dues bandes on Gay es disputaria les eleccions amb Oliveros. No obstant, a volts del 20% d’escrutini de les urnes, Gay i el seu equip es van començar a distanciar clarament del seu principal rival polític.

Finalment, a volts del 70% del vot escrutat, passada la mitjanit, ja no quedaven dubtes. Havia guanyat la candidatura de la Passió Pel Dret, havia guanyat un programa constructiu i de futur, havia guanyat la il·lusió renovada i la gestió d’aquests últims anys, havia guanyat Mª Eugènia Gay. L’ICAB tornava a tenir a la seva degana.

Ma Eugenia Gay

Victoria contundent de Mª Eugènia Gay

En les eleccions celebrades ahir al Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) per renovar la totalitat de la seva junta de Govern Mª Eugènia Gay va estar reelegida com a degana per àmplia majoria, amb un total de 5.496 vots.

En aquestes eleccions ha resultat escollida tota la candidatura de Mª Eugènia Gay. De manera que el càrrec de vicedegà l’ocuparà Jesús Mª Sánchez (que ha obtingut 5.505 vots); el secretari serà Joaquim de Miquel Sagnier (amb 5.488 vots).

Els 13 diputats i diputades que l’acompanyaran seran Montse Pintó Sala (5.494 vots), Miquel Queralt Cabeza (5.476 vots), Frederic Munné Catarina (5.519 vots), Rosa Isabel Peña Sastre (5.477 vots), Yvonne Pavía Lalauze (5.498 vots), Ramón Ángel Casanova Burgués (5.497 vots), Carles García Roqueta (5.481 vots),Núria Flaquer Molinas (5.506 vots), Susana Ferrer Delgadillo (5.489 vots), Carmen Valenzuela Hidalgo (5.481 vots), Mireia Ramon Rona (5.474 vots), Paz Vallés Creixell (5.504 vots) i Albert Carles Subirats (5.464 vots).

Quant al deganat, en segona posició ha quedat Gonçal Oliveros Layola (4.099 vots), seguit de Vanessa González Fornas (759 vots) i Josep M. Paños Pascual (40 vots).

El candidat a diputat David Neila Pérez ha obtingut només 69 vots.

Participació

L’índex de participació en aquestes eleccions ha estat del 23,07% del cens, superant el 19,83% del 2017.

El total de votants ha estat de 5.541, dels quals 4.946 corresponen a advocats i advocades exercents i advocats i advocades sense exercici i 595 a col·legiats i col·legiades no exercents. Hi ha hagut 29 vots en blanc i 10 nuls.

La presa de possessió dels nous càrrecs de la Junta de Govern tindrà lloc durant el mes de juny de 2021.

Des d’El Jurista, en primer lloc volem felicitar a totes les candidatures per la seva enorme implicació en aquesta campanya tant intensa en la lluita per assumir el lideratge en la defensa dels drets dels advocats i advocades de Barcelona.

Però especialment volem felicitar a Mª Eugènia Gay i a tot el seu equip per la seva victòria d’ahir i també per l’excel·lent treball que tant ella com la seva candidatura han demostrat durant aquestes eleccions al deganat a l’ICAB, tot desitjant la millor de les sorts en aquest segon mandat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *