Alter Mútua aprova els comptes de 2020, amb una ràtio de solvència del 221%

Redacció.

Alter Mútua va celebrar dimarts passat l’Assemblea General que va aprovar per unanimitat la gestió, el balanç de situació i el compte de resultats de 2020. També es va aprovar el pressupost per a l’any 2021, així com diverses millores estatutàries, reglamentàries i de barems.

El president de la mútua, José Félix Alonso-Cuevillas Sayrol, va presentar les millores estatutàries i les principals dades econòmiques, detallant que es va assolir una facturació de 44,4 milions €, es van pagar 17,7 milions € en prestacions i les provisions tècniques es van situar en els 164,5 milions €, el que suposa un increment del 13,28%. El superàvit net de l’exercici va ser de 1.926.859,29 €. D’altra banda, l’entitat presenta una ràtio de solvència sobre el capital de solvència obligatori i sobre el capital de solvència mínim d’un 221% i d’un 380%, respectivament.

Alter Mútua

La retribució als plans d’estalvi i jubilació va ser del 3%, igualant la rendibilitat assignada el 2019, fita molt positiva i diferencial en un entorn econòmic i financer que també ha patit els efectes de la pandèmia.

En aquest context, s’ha prestat ajuda econòmica a 1.234 mutualistes afectats per la crisi de la COVID-19, amb un impacte econòmic de més d’1,5 milions d’euros. Per la seva banda, David Gabarró Francés, director general de l’entitat, va presentar diverses propostes de millora reglamentàries i de barems, així com noves modalitats d’assegurança per adequar les cobertures de l’entitat a les necessitats reals dels mutualistes exercents per compte propi.

Tot i el recent relaxament d’algunes mesures de seguretat de la COVID-19, l’Assemblea es va desenvolupar novament al saló d’actes del Palauet Casades, seu de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, amb les condicions necessàries per respectar les mesures de seguretat, avalades per un pla de contingència presentat al Procicat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *