Els Premis ‘Valors’ reconeixen l’advocacia del torn d’ofici per la seva tasca durant la pandèmia

Redacció.

La Sala d’actes del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) ha acollit avui, Dia de l’Advocacia Catalana, el lliurament dels Premis ‘Valors’, uns guardons creats pel Consell de l’Advocacia Catalana l’any 2014 per reconèixer aquelles persones, entitats i institucions que destaquen per la seva defensa dels drets humans i per la seva lluita contra les injustícies. Enguany s’ha fet entrega de forma conjunta la VII i VIII edició dels Premis ‘Valors’, a causa de les restriccions vigents l’any 2020 derivades de la Covid-19.

Els Premis han reconegut la tasca duta a terme pel col·lectiu d’advocats i advocades que presten el servei del torn d’ofici que, durant l’etapa més dura del confinament per la pandèmia, han continuat treballant per garantir el dret de defensa de les persones més necessitades i vulnerables. Els premis també han reconegut la Fundació Crisálida, per la seva tasca envers la inclusió i l’autonomia de les persones amb discapacitat intel·lectual, així com  l’advocat Xavier Puigdollers, per la seva trajectòria vital i professional de defensa i reconeixement dels drets dels infants. A nivell internacional, l’activista mexicana Karen Izolda Taxilaga, i les advocades Sara Chandler i Dominique Attias han estat guardonades per la seva defensa del drets humans, territorials i mediambientals. Finalment s’ha lliurat un premi honorífic, a títol pòstum a la jutgessa nord-americana traspassada el passat mes de setembre, Ruth Bader Ginsburg, per la seva defensa de la igualtat social i de gènere.

Premis Valors

Han intervingut en l’acte la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró; la presidenta del Consell de l’Advocacia Catalana i degana del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Mª Eugènia Gay; la presidenta del Consejo General de la Abogacía Española, Victoria Ortega i el president de la Comissió de drets humans i degà del Col·legi de l’Advocacia de Girona, Carles McCragh.

La presidenta del Consell de l’Advocacia Catalana, Mª Eugènia Gay, ha reivindicat en el context actual, “la lluita, amb més força que mai per la conquesta universal dels drets humans”, tenint en compte que “la pandèmia ha posat de manifest vulneracions de drets que crèiem superades, com ara la situació de les persones grans en residències, la xenofòbia i discriminació que pateixen determinades comunitats estrangeres, el risc de pobresa extrema que afecta moltes persones i famílies a conseqüència de la crisi econòmica, la dificultat d’accés a l’habitatge, la bretxa digital que posa en risc l’accés a l’educació de forma indiscriminada o el desigual accés a les vacunes en algunes zones del món”.

Per la seva banda, el president de la Comissió de Drets Humans del Consell de l’Advocacia Catalana, Carles McCragh, ha destacat que “els premis d’aquest any reflecteixen la realitat social que vivim i la necessitat, ara més que mai, de protegir el dret a la defensa i els drets dels col·lectius més vulnerables, com ara els infants i les persones discapacitades, però també tot allò que condiciona la societat actual i la de les generacions venidores, com el medi ambient”.

Els premiats han rebut una escultura commemorativa creada per l’artista Mercè Riba.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *