Ciuró veu cabdal la col·laboració amb l’advocacia per una justícia que sigui “el reflex de la nostra realitat social i cultural”

Redacció.

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, ha qualificat de “servei públic de primer ordre” l’assistència jurídica gratuïta que ha permès fer més de 400.000 actuacions en un any, per a persones sense capacitat econòmica per defensar els seus drets en un jutjat. Per la titular de Justícia, el torn d’ofici i el servei d’orientació jurídica exemplifiquen que la col·laboració entre l’administració i els col·legis d’advocats és cabdal per aconseguir una justícia que “sigui el reflex de la nostra realitat social i cultural”. Ciuró ha instat els col·legis perquè donin suport als reptes de la legislatura, durant la presa de possessió de la nova degana de l’Advocacia de Tarragona, Estela Martín.

En primer lloc, Ciuró ha demanat que l’advocacia tingui un paper essencial en l’impuls de la mediació i els procediments alternatius de resolució de conflictes per “fer que la ciutadania els conegui i els esculli pels bons resultats que donen”.

Invocar més el dret civil propi

Ciuró també creu que els advocats tenen un posició clau per fomentar l’ús del dret civil propi. “Volem que sigui l’eix de la nostra justícia, perquè és l’expressió d’una manera d’entendre la vida i d’organitzar-nos com a societat”, ha dit la consellera. Lourdes Ciuró ha assenyalat que el Codi civil català “és un dels més avançats”, com ho demostra el decret llei aprovat aquesta setmana pel Govern que “reforça els drets i l’autonomia de les persones amb discapacitat i que converteix Catalunya en un dels països amb la legislació més ben adaptada respecte a la Convenció de Nova York”.

Formularis adaptats per defensar els drets lingüístics

Per últim, la consellera ha subratllat que “tenir una justícia pròxima passa també perquè aquesta parli la nostra llengua” i ha fet una crida a la defensa dels drets lingüístics, un altre dels àmbits on l’esforç ha de ser conjunt, per la qual cosa el Departament de Justícia facilitarà les eines necessàries, com ara els formularis actualitzats i adaptats.

Deute històric amb Tarragona

Pel que fa als equipaments judicials de la ciutat de Tarragona, Lourdes Ciuró ha admès que “cal donar una solució definitiva a la dispersió de jutjats per tota la ciutat” i el Fòrum Judicial serà una de les prioritats de la legislatura. “Ho devem a tots els ciutadans tarragonins”, ha dit la consellera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *