El Col·legi de Procuradors de Barcelona homenatja als col·legiats amb 25 i 50 anys d’exercici professional

Redacció.

El passat dijous, el Col·legi de Procuradors de Barcelona va celebrar la Festivitat del seu Patró Sant Iu 2021 al magnífic marc del Palau de Justícia de Barcelona, al Saló dels Passos Perduts, en un acte on van homenatjar els nous companys col·legiats, 35 procuradors pels seus 25 anys de carrera dedicada a la Procura, i a Jorge Sola Serra i a Miquel Puig Serra Santacana pels seus 50 anys a la Procura “un enorme exemple de professionalitat i dedicació a l’Administració de Justícia”.

procuradors barcelona

L’acte, amb aforament limitat per les restriccions provocades per la pandèmia, va comptar amb la presència de diverses autoritats del món judicial com el President del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús Maria Barrientos; el Degà del Col·legi de Procuradors de Barcelona i President del Consell de Procuradors de Catalunya, Angel Quemada; el President del Consejo General de Procuradores de España, Juan Carlos Estévez; el Fiscal Superior de Catalunya, Francisco Bañeres; el President de l’Audiència Provincial de Barcelona, Antonio Recio; la Jutgessa Degana dels Jutjats de Barcelona, Cristina Ferrando; i el Director General de Dret i Entitats Jurídiques i Mediació  del departament de Justícia, Joan Ramon Casals.

Durant la seva intervenció, el degà del Col·legi de Procuradors de Barcelona va mencionar la importància de tornar a la presencialitat: “La terrible pandèmia ens ha separat a tal punt que l’any passat vam haver de cancel·lar la celebració del nostre patró, que any rere any hem vingut celebrant sense descans en aquest Palau. No puc deixar de referir-me al difícil any i mig que ha transcorregut des de que va esclatar la pandèmia, una època certament difícil i de treball intens però que esperem ens hagi enfortit a tots”, va destacar. Quemada, qui era la primera vegada que presidia l’acte, va encoratjar a tots els operadors jurídics a apostar per una digitalització plena de l’Administració de Justícia. 

procuradors barcelona

“Modestament he de dir que els procuradors hem liderat el repte de la digitalització de la Justícia, acompanyant i col·laborant sempre amb el Departament de Justícia i el TSJC. Ara toca la implicació de tot el sistema. Serà un gran esforç en inversions i en equips humans, ho sabem, però tindrà una enorme recompensa per a les generacions futures. La pandèmia ha posat la tecnologia al centre de les nostres vides i hem d’aprofitar aquesta circumstància per la modernització de la Justícia. Aquest tren l’hem d’aprofitar, no podem deixar-lo passar perquè la societat actual i, especialment, les generacions futures no ho entendrien”, va concloure.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *