El Col·legi Notarial de Catalunya atendrà gratuïtament als afectats pel volcà Cumbre Vieja

Redacció.

José Alberto MarínEl Col·legi Notarial de Catalunya obrirà una notaria temporal a l’illa de la Palma (Illes Canàries) exclusivament per a atendre els ciutadans afectats per l’erupció del volcà Cumbre Vieja. L’assessorament i les actes que autoritzin seran totalment gratuïtes i les prestaran notaris de Catalunya que s’aniran desplaçant a l’illa de manera voluntària en torns setmanals.

Aquesta acció, que s’estima que es prolongarà, com a mínim, durant els pròxims sis mesos, s’emmarca en una iniciativa promoguda pel Consell General del Notariat, que suma també a tots els col·legis notarials d’Espanya sent inicialment els de Catalunya, Canàries i de València, els que cobriran inicialment les poblacions afectades pel volcà.

A partir del pròxim dimecres 3 de novembre, un notari de Catalunya serà present en la localitat de Tazacorte, una de les principals zones afectades, per a prestar el seu assessorament a tots els afectats i autoritzar, exclusivament, actes de notorietat que acreditin la titularitat de les finques o terrenys afectats o de les seves construccions i plantacions.

Aquestes actes són imprescindibles per a dur a terme les reclamacions dels ajuts públics davant l’Administració. De moment, es preveu que, gràcies a aquesta iniciativa, s’atendran unes 1.000 persones d’un total de 3.000 damnificats. Aquest mateix servei gratuït el prestaran el Col·legi Notarial de Canàries i el de València en les localitats de Los Llanos i El Paso, respectivament.

El primer notari de Catalunya a desplaçar-se a Tazacorte serà el propi degà, José Alberto Marín, qui exercirà la seva funció fins al 15 de novembre. Posteriorment, un notari de Catalunya es desplaçarà cada setmana per a atendre aquesta notaria. En aquest sentit, José Alberto Marín, degà del Col·legi Notarial de Catalunya, assegura que “el notariat exerceix una funció pública de servei al ciutadà i de proximitat amb la societat que ens ha mogut a promoure aquesta iniciativa per a ajudar desinteressadament a les persones que ara mateix el necessiten a la Palma. La millor manera d’estar prop dels ciutadans és oferint el nostre assessorament i la nostra funció en un moment tan excepcional com l’erupció d’un volcà, i prestar-los tot el suport possible per a agilitar la sol·licitud d’ajudes públiques”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *