L’ICAT denuncia les esperes al carrer davant dels jutjats que pateixen ciutadans i professionals del Dret

Redacció.

L’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Tarragona ha denunciat la situació que pateixen les advocades i advocats i tots els ciutadans que fan ús del sistema judicial per les limitacions d’accés als espais interiors adoptades amb motiu de la pandèmia. Una situació que els obliga a llargues esperes al carrer abans de poder accedir a les sales judicials. La denúncia s’ha fet al davant dels jutjats de l’avinguda Roma de Tarragona, on aquest problema és particularment greu.

La degana de l’ICAT, Estela Martín, ha explicat que la situació és conseqüència de les limitacions d’aforament derivades de la Covid, però que a Tarragona “s’agreuja perquè no disposem d’una Ciutat Judicial que a més de concentrar les seus judicials en un mateix equipament tingui els metres quadrats suficients per complir amb les normatives d’aforament i que ciutadans i professionals puguem interactuar amb el sistema judicial en unes condicions dignes”.

La degana de l’ICAT ha lamentat unes molèsties que suposen esperar “durant hores” al carrer, amb la incomoditat que suposa que dues parts enfrontades s’hagin d’esperar a la porta. Una problemàtica que també afecta als estudiants en pràctiques, que no poden entrar a veure les sessions. “Reclamem a l’administració que hi posi una solució complint la normativa sanitària, amb mascareta i distància de seguretat, però que ens deixin esperar al judici dins les dependències”, ha sol·licitat la degana de l’ICAT.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *