Les “Jornades de Dret català a Tossa” reben el Premi Puig Salellas 2021

Redacció.

Les “Jornades de Dret Català a Tossa” han estat guardonades enguany amb el Premi Puig Salellas, el màxim guardó que atorga anualment el Col·legi Notarial de Catalunya, per a reconèixer a una persona o institució que, en l’àmbit de Catalunya, hagi acreditat una destacada trajectòria d’estudi, recerca, creació, docència o aplicació del dret. En representació de les Jornades, el premi ha estat recollit per un dels seus principals impulsors, Miquel Martín Casals, Catedràtic de Dret Civil de la Universitat de Girona.

La XIIIº cerimònia de lliurament d’aquest premi, a la qual han assistit nombroses autoritats de l’àmbit jurídic, s’ha dut a terme en la mateixa seu del Col·legi Notarial de Catalunya, en un acte presidit per la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, que ha estat acompanyada per José Alberto Marín, degà del Col·legi Notarial de Catalunya. Joan Egea, President del Consell de Garanties Estatuàries de la Generalitat de Catalunya, ha estat l’encarregat de realitzar la glossa del premiat. José Alberto Marín, degà del Col·legi Notarial de Catalunya, ha afirmat que “les Jornades de dret català a Tossa són el “think tank” del dret civil català. Tots formem part d’ella perquè tots hem après i aprofitat els treballs allí realitzats.” Ha finalitzat la seva intervenció assegurant que “la seva continuïtat és necessària i imprescindible per a la culminació i actualització de la codificació civil a Catalunya”.

Lourdes Ciuró y Miquel Martín

Gairebé 40 anys d’unes jornades consolidades i de referència a Catalunya

Les “Jornades de Dret català a Tossa”, celebrades des de 1982 ininterrompudament, són el fòrum on el treball de recerca acadèmica conflueix amb la visió pràctica dels professionals del dret per a incidir sobre el desenvolupament del nou Dret civil català, amb visió de passat, present i futur. Durant vint-i-una edicions s’han tractat tots els grans temes, des de les qüestions bàsiques de la competència en matèria civil fins al dret successori i l’europeïtzació del dret privat, passant pel dret immobiliari o la renovació del dret de família.

Les últimes Jornades es van dedicar a l’anàlisi dels Reglaments europeus en matèria patrimonial, familiar i successòria tant des de l’òptica del Dret internacional privat com del Dret civil. Totes les edicions han conclòs amb la publicació dels Materials de les Jornades, que resulten imprescindibles per als estudiosos del dret català contemporani.

Per part seva, la persona que ha recollit el premi en representació de les Jornades, Miquel Martín Casals, és doctor en Dret per la Universitat de Barcelona. Va iniciar la seva trajectòria laboral com a professor de la UB i de la UAB. Va ser coordinador dels Estudis de Dret de l’Estudi General de Girona des de la seva fundació en 1986 fins a la creació de la UdG en 1992 i un dels tres Vicepresidents de la Comissió Gestora de la UdG i responsable de diversos vicerectorats des de 1993 fins a 1998. També va ser director de l’Institut de Dret privat europeu i comparat de la Universitat de Girona.

Ha estat investigador principal de nombrosos projectes de recerca nacionals i internacionals des de principis dels anys 90 i té més de 150 publicacions en 6 idiomes, fonamentalment sobre responsabilitat civil. Actualment, Martín és Catedràtic de Dret civil de la Universitat de Girona i director del Màster Universitari en Dret de Danys de l’Institut Dret privat europeu. És coordinador del “Grup Europeu de Responsabilitat Civil (EGTL) i forma part de la Comissió de redacció que va elaborar els “Principis de Dret Europeu de la responsabilitat civil (PETL)”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *