Redacció.
La II edició del Premi Extraordinari Futurs Advocats i Advocades de Barcelona –una iniciativa de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB), el Grup de l’Advocacia Jove de Barcelona (GAJ Barcelona), i Alter Mútua dels Advocats– es va cel·lebrar ahir a la seu de l’advocacia barcelonina i es va poder seguir també en format telemàtic.
Aquest Premi dona la benvinguda als nous advocats i advocades a les institucions representatives de la professió, i recompensa l’esforç, la vocació i l’excel·lència dels estudiants de Dret en el seu camí per accedir a l’advocacia. El Premi es compon dels drets de col·legiació i un any de quotes a l’ICAB i a Alter Mútua, així com d’una dotació econòmica. Els finalistes també es beneficien d’una subvenció del 50% de les quotes de col·legiació i l’adhesió a la mútua del primer any.
L’acte, celebrat ahir a la tarda, va ser inaugurat per Mª Eugènia Gay, degana de l’ICAB, qui va destacar l’esforç i l’excel·lència dels estudiants, que ha quedat demostrada en els treballs presentats, així com la qualitat tècnica i científica de les universitats catalanes per formar professionals de primera línia capaços d’impulsar el futur. També va ressaltar la necessitat que els joves siguin conscients de la importància i el prestigi de la professió com a servei de defensa dels drets i llibertats de la ciutadania.
Tot seguit, José-Félix Alonso-Cuevillas, president d’Alter Mutua, va agrair la implicació de les universitats participants, que en aquesta edició han passat de quatre a set, i va destacar la importància que les entitats representatives de l’advocacia impulsin iniciatives conjuntes per vetllar pels drets dels advocats i advocades, defensin i protegeixin els interessos del col·lectiu i impulsin iniciatives, com el Premi, per al reconeixement de la professió.
Per la seva banda, Albert Jané, president del GAJ Barcelona, va reivindicar la necessitat d’engegar projectes que deixin una petjada en la societat, com és el Premi, fins i tot en èpoques difícils com l’actual de pandèmia, així com la importància de la col·legiació i l’associació al Grup de l’Advocacia Jove de Barcelona, com a plataforma i altaveu del món de l’advocacia.
El jurat del Premi l’han format Mª Eugènia Gay, Albert Jané i José-Félix Alonso-Cuevillas, així com Alexander Salvador, vicepresident del GAJ Barcelona, i els presidents de les seccions de l’ICAB, Miguel Capuz, de Dret Penal, Miquel Serra, de Dret Civil, Lluís Esquerra, de Dret Mercantil, Alejandro Jiménez Marconi, de Dret Administratiu, i Enrique García Echegoyen, de Dret Laboral.
Durant la proclamació dels premis, els diferents membres del jurat van posar en relleu la gran qualitat dels treballs així com la dificultat per escollir els guanyadors i finalistes, que són els següents:
Millor Qualificació d’Accés a la Professió d’Advocat
Premiada: Carmen Hans González. Esade
Finalista: Melanie Barba Santisteban. Universitat Pompeu Fabra
Millor Carrera Acadèmica
Premiat: Jorge Fernàndez Garcia. Universitat Oberta de Catalunya
Finalista: Marta Soria Heredia. Universitat Pompeu Fabra
Millor Treball Final de Màster en Dret Penal
Premiada: Belén Hernández Moura. Universitat Oberta de Catalunya
Finalista: Albert Alcaraz Iranzo. Universitat Pompeu Fabra
Millor Treball Final de Màster en Dret Civil-Mercantil
Premiada: Laura Vinielles Soler. Universitat de Barcelona
Finalista: Pau Moneo Roca. Esade
Millor Treball Final de Màster en Dret Laboral
Premiada: Júlia Rubio Rihuete. Universitat de Barcelona
Finalista: Danae Travé Sarradell. Esade
Millor Treball Final de Màster en Dret Administratiu
Premiada: Beatriz García Quiroga. Universitat Pompeu Fabra
Finalista: Alba Ferrando Busquier. Universitat Oberta de Catalunya
Va acomiadar l’acte Joaquim Clavaguera, secretari general de Justícia de la Generalitat de Catalunya, que va reconèixer l’esforç dels estudiants per superar les diferents etapes i reptes acadèmics per accedir a l’advocacia, així com la funció social de la professió.