Jesús Sánchez, nou degà de l’ICAB

Redacció.

Aquest dimarts, 18 de gener del 2022, Mª Eugènia Gay Rosell ha comunicat a la Junta de Govern de l’ICAB la seva renúncia al càrrec de degana de la Corporació en atenció al seu nomenament com a Delegada del Govern a Catalunya. En compliment de l’article 77 dels Estatuts col·legials, i en una reunió extraordinària de l’òrgan rector del Col·legi, s’ha fet efectiu oficialment el relleu en el deganat, que passarà a ser exercit pel fins avui vicedegà, Jesús M. Sánchez i García. El nou degà exercirà la seva funció fins al final del present mandat, que fineix l’estiu del 2025.

A més, i com disposa l’article 78.2 dels Estatuts, la Junta de Govern ha designat per unanimitat d’entre els seus membres a Susana Ferrer i Delgadillo com a nova vicedegana de la Corporació. Així mateix, Carles García Roqueta ha rebut la confiança com a nou oïdor de comptes. Joaquim de Miquel prossegueix la seva tasca com a secretari de la Junta de Govern i bibliotecari i Yvonne Pavía també continuarà exercint el càrrec de tresorera de la institució. Alhora, l’òrgan rector ha decidit també delegar la responsabilitat envers la Comissió de Relacions amb l’Administració i la Justícia (CRAJ) a la diputada Paz Vallés, envers les Delegacions a la diputada Núria Flaquer i envers la Comissió de Normativa al diputat Albert Carles.

La Junta de Govern ha agraït públicament la dedicació i el lideratge de Mª Eugènia Gay al capdavant de l’ICAB. Gay, que ha encapçalat la institució des del mes de juny del 2017, deixa un llegat de gestió en el que destaca l’impuls de la formació gratuïta i de qualitat, el creixement exponencial de la presència nacional i internacional de l’advocacia de Barcelona, la defensa de la igualtat de gènere i la garantia del dret de defensa de tota la ciutadania. El diàleg institucional protagonitzat per la degana Gay ha donat fruits en matèries tan rellevants a nivell social com la justícia gratuïta; que, darrerament i com a exemple, també s’ha vist reconeguda en el mecanisme de la Segona Oportunitat. Des d’ara i un cop tancada aquesta exitosa etapa en el deganat del col·legi, la jurista exercirà de delegada del govern central a Catalunya després del seu nomenament per part del Consell de Ministres aquest mateix dimarts.

Degà Jesús M. Sánchez

Jesús M. Sánchez García és col·legiat de l’ICAB des del 1983 i advocat especialista en dret civil, financer i de consum i dret comunitari de consum. Molt vinculat a la vida col·legial, ha estat secretari i vicedegà de la Junta de Govern i ha format part de diverses Comissions de Treball a nivell institucional, participant en l’elaboració de propostes legislatives com ara la Llei catalana 4/2016, de protecció del dret a l’habitatge de les persones en risc d’exclusió residencial o la Llei espanyola 5/2018, de modificació de la LECivil en relació amb l’ocupació il·legal d’habitatges. També ha presidit la Secció de Dret Processal de l’ICAB i la Comissió de Normativa.

Jurista de reconeguda trajectòria i vocació formativa i social, ha estat professor de l’Escola de Pràctica Jurídica i de diversos màsters de l’ICAB, així com docent a la Universitat Abat Oliba i a la Universitat Oberta de Catalunya. Alhora, ha participat com a ponent en conferències organitzades per Col·legis professionals i Facultats de Dret i és autor de la monografia “La cosa juzgada en el ámbito de los consumidores y los efectos retroactivos de la cláusula suelo declarada abusiva” i codirector de l’obra “Cláusula rebus sic stantibus” i ha col·laborat en diverses obres col·lectives, així com en la publicació d’un extens repertori d’articles doctrinals a revistes jurídiques especialitzades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *