Josep-Fermí Pinyol Pina, exdirector general d’Alter Mútua, guardonat amb la Medalla al Treball President Macià

Redacció.

El Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya ha atorgat la Medalla al treball President Macià de 2020 a Josep-Fermí Pinyol Pina, director general d’Alter Mútua durant trenta-set anys, des de 1983 fins a 2019 (ambdós inclosos).

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, han lliurat la distinció a Josep-Fermí Pinyol en el decurs d’un acte celebrat al Palau de la Generalitat, en el qual s’han lliurat els guardons de les edicions 2020 i 2021, que no es van poder dur a terme per les restriccions sanitàries.

Alter Mútua

Ferm defensor dels valors del mutualisme, com a director general d’Alter Mútua, Josep-Fermí Pinyol va transformar una entitat de 5.000 mutualistes, 390.000 euros de facturació i tres treballadors, en la mútua actual que protegeix 26.000 mutualistes i assegurats, factura 47 milions d’euros i compta amb una plantilla de 50 persones, amb delegacions a Girona, Màlaga i Madrid.

Així mateix, i amb el suport de la Junta Directiva de l’entitat, Pinyol va ser clau per convertir Alter Mútua en una mutualitat alternativa al RETA per als advocats i advocades autònoms, i va fer possible que pogués operar a tot el territori espanyol.

Sensible a les necessitats dels col·lectius més desfavorits, Josep-Fermí Pinyol va promoure la Fundació privada degà Ignasi de Gispert que ofereix ajut econòmic a col·legiats del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, va afavorir la creació d’ajudes per a la gent gran i va ampliar la cobertura de patologies derivades de toxicomanies o del VIH, i va incorporar tècniques de reproducció assistida per a persones sense parella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *