El PDeCAT aconsegueix la modificació del Codi Penal per endurir les penes a la multireincidència en els petits furts

Redacció.

Durant els treballs de la ponència del projecte de llei orgànica per facilitar l’accés a la informació financera, el PDeCAT ha aconseguit incorporar al text legislatiu una disposició addicional de modificació del Codi Penal per endurir les penes previstes per als delictes lleus de furt en els supòsits de reincidència i multireincidència.

Aquesta esmena ha estat presentada per la formació demòcrata a diferents projectes de llei orgànica, ja que com va apuntar el diputat del PDeCAT, Genís Boadella, a la darrera Comissió on es va discutir, “els grups parlamentaris només tenim l’alternativa de presentar esmenes a les lleis orgàniques que modifiquin el Codi Penal per poder canviar aquelles situacions que considerem també necessàries o urgents de canviar”.

Finalment, durant els treballs de la ponència de l’esmentat projecte de llei orgànica la formació demòcrata ha transaccionat aquesta esmena per incorporar-la al text legislatiu. Es preveu que el dictamen s’aprovi pel Ple del Congrés a mitjans de juny, per posteriorment ser enviat al Senat.

Així, el PDeCAT ha aconseguit una reivindicació històrica de molts ajuntaments de ciutats grans i mitjanes, i de moltes associacions comercials, empresarials i turístiques. Com recorda Boadella, “aquesta modificació del Codi Penal ha estat promesa per diversos ministres de Justícia i de l’Interior des de fa anys, i finalment ha estat el PDeCAT qui ha aconseguit aquest canvi legal tan anhelat que dotarà les administracions de més eines per lluitar contra la multireincidència en els petits furts”.

En aquest sentit, el diputat del PDeCAT ha assenyalat que, amb la legislació vigent, “un pot tenir la sensació que les persones que cometen aquests furts els detenen avui i surten demà al carrer, i continuen amb aquesta activitat gairebé com a modus vivendi”. A més, la multireincidència en els petits furts “és una realitat que té un alt impacte al sector del comerç, la restauració i el turisme, i en la seguretat de tots els ciutadans”.

L’esmena transaccionada pel PDeCAT aconsegueix augmentar la capacitat intimidatòria i dissuasòria del Codi Penal, permetent en els casos de delinqüència habitual superar l’actual pena de multa per penes de presó de sis a divuit mesos en els supòsits de furt amb valor sostret inferior als 400 euros, en cas que el culpable hagi estat condemnat almenys per tres delictes d’aquesta naturalesa, encara que siguin de caràcter lleu, i quan el muntant acumulat de les infraccions sigui superior a 400 €.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *