Encarna Roca, Miquel Sàmper i Emma Gumbert s’incorporen al Consell Assessor del Tribunal Arbitral de Barcelona

Redacción.

La nova etapa del Tribunal Arbitral de Barcelona (2022-2026) amb la Junta Directiva encapçalada pel nou president, Frederic Munné, s’inicia amb la incorporació de tres destacades personalitats al Consell Assessor de la institució. Els juristes Encarna Roca, Miquel Sàmper i Emma Gumbert completaran l’òrgan consultiu del TAB juntament amb Jordi Gosalves, Anna Gener, Francisco Armas, Helena de Felipe, Núria Chinchilla i Esther Giménez-Salinas.

Maria Encarnació Roca i Trias (Barcelona, 1944) ha estat magistrada de la Sala Civil del Tribunal Suprem (2005-2014) i del Tribunal Constitucional (2012-2021), del que també en va ser vicepresidenta durant cinc anys. Acadèmica, professora universitària i autora de diverses obres sobre dret civil, el 2012 va ser investida doctora honoris causa per la Universitat de Girona i ha rebut distincions com la Creu de Sant Jordi o a la Gran Creu de l’Orde d’Isabel la Catòlica.

Emma Gumbert i Jordan (Girona, 1974) és advocada especialitzada en Dret del Treball i la Seguretat Social, vicepresidenta de la patronal PIMEC, docent, assessora i consellera d’institucions i empreses. També ha estat diputada de la Junta de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona i és membre de la Asociación Nacional de Laboralistas (ASNALA) i del Foro Español de Laboralistas (FORELAB).

Miquel Sàmper i Rodríguez (Terrassa, 1966) és advocat i ha estat degà del Col·legi d’Advocats de Terrassa, president del Consell de l’Advocacia Catalana i adjunt a la presidència del Consejo General de la Abogacía Española. Alhora, va ser també un dels impulsors de la primera Oficina d’Intermediació Hipotecària a nivell estatal. En l’àmbit institucional, ha estat conseller de l’Interior del Govern de la Generalitat i regidor i tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Terrassa.

El president del TAB, Frederic Munné, ha afirmat que “és un orgull que juristes d’aquest prestigi i reputació professional ens acompanyin com a membres del Consell Assessor del TAB en aquesta nova etapa”. Munné ha corroborat que “en aquest mandat, volem potenciar la cultura arbitral i de resolució alternativa de conflictes i estic segur que ho aconseguirem tot comptant amb l’experiència i dedicació de tots els membres del TAB i del seu òrgan assessor”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *