Alter Mútua celebra l’Assemblea General i presenta una ràtio de solvència del 250%

Redacció.

Alter Mútua va celebrar ahir l’Assemblea General que va aprovar per unanimitat la gestió, el balanç de situació i el compte de resultats de 2021. També es va aprovar el pressupost per a l’any 2022, així com diverses millores reglamentàries i de barems.

D’altra banda, es va informar que va ser escollida l’única candidatura presentada per a la renovació parcial de la Junta Directiva, formada pels mutualistes Carme Adell Artiga, José-Félix Alonso-Cuevillas Sayrol, Isabel Pedrola Roman-Naranjo, Manuel Piñol Dastis i Albert Sant i Pont.

El president de la mútua, José Félix Alonso-Cuevillas Sayrol, va presentar les principals dades econòmiques, detallant que es va assolir una facturació de 45,8 milions €, es van pagar 19,5 milions € en prestacions i les provisions tècniques es van situar en els 185,1 milions €, el que suposa un increment del 12,5%. El superàvit net de l’exercici va ser de 2,5 milions €. D’altra banda, l’entitat presenta una ràtio de solvència sobre el capital de solvència obligatori i sobre el capital de solvència mínim d’un 250% i d’un 445%, respectivament.

La retribució als plans d’estalvi i jubilació va ser del 3%, mantenint la rendibilitat obtinguda dels darrers cinc anys, fita molt positiva i diferencial en un entorn econòmic i financer de tipus d’interès baixos.

Per la seva banda, David Gabarró Francés, director general de l’entitat, va presentar diverses propostes de millora reglamentàries i de barems per adaptar les prestacions a les noves tècniques medicoquirúrgiques que la medicina va implementant, com la incorporació com a prestació garantida, dins l’Assegurança de Salut, del test genètic de diagnòstic prenatal no invasiu en sang materna.

L’Assemblea va recuperar el seu escenari habitual, la Sala Alter Mútua del Centre de Formació de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, gràcies a la desaparició de les mesures sanitàries que exigia la pandèmia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *