El Tribunal Arbitral de Barcelona s’adhereix a Compendium.cat

Redacció.

Frederic Munné
Frederic Munné, President del TAB.

La Junta Directiva del Tribunal Arbitral de Barcelona (TAB) ha decidit l’adhesió de la institució arbitral al projecte Compendium.cat, portal de recursos de llenguatge jurídic català que reuneix i indexa múltiples recursos lingüístics i jurídics pertanyents a tot el domini lingüístic català. El Consell de l’Advocacia Catalana lidera i impulsa el desenvolupament d’aquest portal, que també compta amb la col·laboració de diferents institucions com la Generalitat de Catalunya, la Universitat Pompeu Fabra o el conjunt de col·legis professionals d’àmbit jurídic.D’aquesta manera, el TAB reforça la seva aposta per la promoció i ús de la llengua catalana en l’àmbit arbitral. L’adhesió significarà que la institució arbitral i Compendium.cat duran a terme accions conjuntes de difusió i presentació d’aquesta eina a l’abast de tots els juristes.

Tusquets i de Miquel, responsables de la revisió externa prèvia dels laudes

La Junta Directiva del TAB també ha aprovat que dos juristes de reconegut prestigi com Juli de Miquel, president d’honor de la institució, i Francesc Tusquets, president de l’Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de Catalunya, esdevinguin els responsables de la revisió externa prèvia dels aspectes formals dels laudes arbitrals, prèviament anominitzat pel que fa a les dades personals de les parts, de les persones que han dirigit la seva defensa i de les que han  intervingut com a àrbitres, per tal de preservar la confidencialitat de l’arbitratge. Aquest control addicional, que s’instaurarà d’immediat, significa un reforç del control de qualitat dels laudes, ja que s’afegeix a la revisió prèvia i interna que ja existeix per part del TAB abans que els laudes siguin comunicats a les parts.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *