L’Advocacia Catalana reivindica la seva expertesa i s’implica en la reforma del Codi Civil

Redacció.

L’Advocacia Catalana vol jugar un paper estratègic en les futures reformes legislatives en l’àmbit de la justícia i reivindica la seva expertesa i coneixement de la realitat social per aconseguir un ordenament jurídic i legal més eficient i adaptat a les necessitats de la ciutadania. Amb aquest punt de partida el Consell de l’Advocacia Catalana s’ha obert dijous passat a Vic el primer Congrés de Dret Civil català, que ha inaugurat la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, i que compta amb un centenar de persones inscrites. La imminent reforma del Codi Civil català centra el congrés, que es celebra avui i demà a l’auditori del Museu Episcopal, i en el que s’abordaran també altres aspectes d’interès i d’actualitat sobre el Dret Civil català.

Amb aquesta iniciativa, el Consell de l’Advocacia Catalana s’implica en la reforma del Codi Civil català, actualment en fase d’avantprojecte i pendent de la seva tramitació parlamentària. “És molt important poder fer un congrés d’aquest tipus en un moment en què encara s’està treballant en aquesta reforma perquè el nostre objectiu és que del treball que es farà al llarg d’aquests dos dies en surtin conclusions que puguin ser d’interès pel legislador”, ha indicat Joan Ramon Puig, president del Consell de l’Advocacia Catalana.

Precisament, Puig ha reivindicat el paper estratègic que vol tenir l’advocacia catalana en el constant procés de construcció de l’ordenament legal i jurídic del país: “Tenim l’expertesa i el coneixement de la realitat per implicar-nos i incidir en les futures reformes i seguir impulsant una col·laboració útil i pràctica amb l’administració per contribuir a la millora del nostre ordenament jurídic i adaptar-lo a les necessitats reals de la ciutadania”. “Avui som aquí per fer un camí plegats i ser útils per l’administració, que al cap i a la fi vol dir ser útils per construir un país més just, més modern i més igualitari”, ha manifestat el president del Consell de l’Advocacia Catalana.

En la mateixa línia s’ha expressat el president de la Comissió de Formació del Consell i degà del Col·legi d’Advocats de Vic, Rogeli Montoliu, per a qui la modificació del Codi Civil de Catalunya “és una oportunitat per seguir avançant en aspectes com el de prioritzar la voluntat de les persones amb discapacitat o el de millorar la regulació dels els efectes de la separació i el divorci, la del règim de la propietat horitzontal o la de la legítima”. Montoliu confia que del Congrés en surtin propostes “que es puguin incorporar en els treballs que posteriorment s’hauran de fer en seu parlamentària” i ha valorat que en qüestions com la capacitat jurídica de les persones amb discapacitat, “el nou Codi Civil quedarà plenament adaptat al mandat derivat de la Convenció de Nova York de 2006”.

La celebració del primer Congrés de Dret Civil català que organitza l’Advocacia Catalana coincideix amb la commemoració dels 20 anys de l’aprovació del Llibre Primer del Codi Civil de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *