Ciuró: “Catalunya té una tradició mediadora i hem de continuar fent-la valer”

Redacció.

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró i Buldó, ha celebrat amb l’advocacia una jornada que ha considerat necessària “perquè és un orgull tenir tanta gent compromesa amb aquest sistema de resolució de conflictes, que és una aposta decidida per aixecar ponts entre les parts”. Ciuró, ha fet la cloenda de la Jornada ADR “per veure quina és la caixa d’eines de la qual disposem per gestionar mitjançant la via del diàleg, la conciliació i el pacte”, i ha afirmat que “Catalunya té una tradició mediadora i hem de continuar fent-la valer”.

Aquesta llei encara s’està treballant, però Ciuró ha volgut reconèixer els advocats del país “per plantar llavor de la voluntat d’impulsar la mediació”, ha dit la consellera, i ha recordat que l’horitzó que es traça el Departament de Justícia és el de lluitar “en els propers pressupostos perquè s’inclogui un augment substancial de la partida” en l’àmbit de la mediació i els ADR (mètodes alternatius de resolució de conflictes).

En última instància, la titular de Justícia ha fet esment a la commemoració del 750 aniversari dels costums de Tortosa del pròxim 24 d’octubre. S’ha referit Catalunya com “la pionera en el dret mercantil que va exportar arreu del món on es va evidenciar la capacitat dels catalans de donar resposta a la conflictivitat que hi havia al negoci de la mar”. Tots els projectes que s’estan impulsant des de la conselleria de Justícia per la Catalunya mediadora tenen el propòsit de construir una “societat avançada i menys dependent dels jutges”, ha dit, perquè fent part de la solució als nostres àrbitres arribarem a acords més fructífers.

Caixa d’eines

Lourdes Ciuró, que s’ha referit a la mediació i els ADR com una “caixa d’eines per gestionar dialogadament els conflictes”, ha fet una llista de diverses accions dutes a terme pel Departament de Justícia per impulsar-la. Alguns exemples d’aquestes accions han estat el Pla pilot de formació en ADR per a jutges i jutgesses de pau, el Protocol de col·laboració amb la justícia de pau, l’impuls de la recerca en ADR (en col·laboració amb les universitats), els premis ADR que guardonen les iniciatives empreses en tots els ADR o el Pacte Nacional per la Justícia, un dels eixos del qual són els ADR.

Per a cada conflicte, una via de solució

La Jornada ADR, celebrada ahir al Palau de Pedralbes, ha estat coorganitzada pel Centre de Mediació de la Generalitat de Catalunya i l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB). En la sessió també hi han participat el degà de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Jesús M. Sánchez García; el director general de Dret, Entitats Jurídiques i Mediació, Joan Ramon Casals i Mata, i la directora del Centre de Mediació de Catalunya, Elisabeth Saltor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *