L’ICAB impulsa el ‘Mentoring’ per facilitar l’inici de l’exercici de la professió a l’advocacia jove de Barcelona

Redacció.

El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) inicia el proper 17 d’octubre la 9a edició del Mentoring. Es tracta d’una iniciativa amb la qual la Corporació  presta recolzament als joves advocats i advocades que s’inicien en l’exercici de la professió donant resposta als dubtes, necessitats o inquietuds que sorgeixen en el dia a dia al despatx sobre Dret Laboral, Civil, Penal i de Família.

El Mentoring consisteix en un treball de cooperació col·lectiva, que es porta a terme mitjançant reunions de petits grups de persones supervisades i coordinades per un advocat o advocada que fa de mentor. En aquestes sessions les persones col·legiades plantegen els seus dubtes respecte a una matèria concreta del Dret per tal de trobar o plantejar possibles solucions de forma conjunta. A través del Mentoring es pretén també facilitar el networking, posant en contacte advocats i advocades de diferents generacions amb necessitats i problemàtiques diferents.

SLIDE MENTORINGadvocats 2022

La 9a edició del Mentoring tindrà una durada de vuit mesos, d’octubre de 2022 fins al maig de 2023.Les sessions, de dues hores de durada cadascuna d’elles, es duran a terme per matèries, de dilluns a dijous mensualment, en horari de 14h a 16h.

Aquesta iniciativa compta amb el suport del Grup de l’Advocacia Jove (GAJ) i del Servei d’Ocupació i Orientació Professional (SOOP). Alexander Salvador, president del Grup de l’Advocacia Jove de Barcelona, exposa que el Mentoring és “una iniciativa que ha demostrat el seu èxit al llarg dels anys”. En aquest sentit, Salvador apunta que aquest projecte contribueix a enfortir la col·laboració intergeneracional entre advocats sèniors i joves, doncs mitjançant el Mentoring “els advocats sèniors poden ajudar i aconsellar als advocats joves respecte dubtes, qüestions tècniques, assumptes o necessitats habituals del seu dia a dia en l’exercici de la professió”.

Aquest projecte de suport a l’advocacia, especialment als nous i noves col·legiades, impulsat per l’ICAB s’ha consolidat i ja són més de 240 persones col·legiades les que han participat en les edicions anuals que s’han realitzat des de l’any 2014.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *