L’ICAB llança una campanya de promoció social de l’advocacia

Redacció.

El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) ha posat en marxa una campanya de promoció social de l’advocacia a través de vuit espots publicitaris que porten per  lema “En molts moments de la nostra vida necessitem un professional de l’advocacia” i que s’emetran a partir d’ahir i fins a finals d’any tant a TV3 com pels canals de comunicació i xarxes del Col·legi.

Aquesta iniciativa respon a la voluntat de l’ICAB de promoure la molt rellevant  funció social de l’advocacia i, en concret, aconseguir que la ciutadania conegui que la relació sostinguda i de confiança amb els professionals del Dret pot evitar-li problemes futurs, com haver de pledejar. L’acció preventiva de l’advocacia, ja sigui per actuacions extrajudicials o a través de mètodes adequats de resolució de conflictes, és capital per a la defensa dels drets de les persones i aquesta campanya hi fa especial incís.

A través d’aquesta també es vol recordar als ciutadans i ciutadanes que davant qualsevol problema, poden consultar un advocat o advocada del territori català. Tots els vídeos estan protagonitzats pel periodista de llarga trajectòria Albert Om, i en aquests s’exposen exemples de situacions quotidianes que poden ser resoltes per l’advocacia com poden ser l’assetjament laboral, la segona oportunitat, així com conflictes de  família, immobiliaris o amb l’administració.

Gràcies a aquesta campanya també es dona a conèixer a la ciutadania el Servei d’Assistència i Torn d’Ofici, ja que la ciutadania té dret a un advocat o advocada d’Ofici en tot el territori, així com el dret a la justícia gratuïta, reconeguda per a aquelles persones que no disposen de suficients recursos econòmics i per a les víctimes de violència de gènere.

A més, aquesta iniciativa aproxima a la ciutadania la mediació i l’arbitratge com a sistema eficients de resolució de conflictes i precisament l’assessorament jurídic de l’advocacia pot ser determinant per a establir quina via, si la judicial o els ADR, és la més adient per solucionar les controvèrsies plantejades. Es pot veure el primer espot, de caràcter introductori de la campanya, en aquest enllaç.

Aquesta campanya ha estat possible gràcies a la col·laboració d’Alter Mútua, la Mutualidad de la Abogacía i el Consell de l’Advocacia Catalana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *