El V Congrés de Prova Judicial mostra eines estratègiques per encarar un procediment judicial amb èxit

Redacció.

El degà del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Jesús M. Sánchez García; el president de l’Institut de Probàtica i Dret Probatori i diputat de la Junta de Govern de l’ICAB, Frederic Munné Catarina, i la professora agregada de Dret Processal de la Universitat de Barcelona i subdirectora de la càtedra UB Manuel Serra Domínguez, Núria Mallandrich Miret, han inaugurat avui el V Congrés de Prova Judicial.

Precisament el degà de l’ICAB ha exposat que “l’estudi de la probàtica és fonamental, ja que són els diferents mitjans de prova els que poden conduir o no a una determinada conclusió”. I ha afegit “la LEC dedica més de cent articles entre disposicions generals i mitjans de prova a regular aquesta matèria; també la LeCrim. Per això la realització d’aquesta Congrés serveix a l’advocacia per estar al dia d’una sèrie de regles que indubtablement s’han de tenir en compte alhora de definir l’estratègia d’un procediment”.

El president de l’Institut de Probàtica i Dret Probatori ha destacat que “la probàtica comporta estratègia i planificació, però com a activitat reglada que és s’ha de saber com s’ha obtingut un determinat element probatori per tal de poder impugnar si fos necessari aquesta prova”. També ha considerat essencial el paper que poden tenir els testimonis o els pèrits en un procediment. Per això  ha afirmat: “en aquesta nova edició del Congrés es tractaran factors com la psicologia i la motivació dels qui intervenen en una declaració judicial”.

La subdirectora de la càtedra UB Manuel Serra Domínguez ha destacat la rellevància dels fets i la seva prova com a element central del procés, motiu pel qual ha afirmat: “resulta especialment ressenyable la tasca que fan la resta d’organitzadors del Congrés en l’àmbit de la recerca i el paper de l’ICAB en la difusió d’aquesta activitat i en la formació dels col·legiats i col·legiades i demés actors jurisdiccionals”.

Aquest esdeveniment, organitzat per l’ICAB i l’Associació de Probàtica i Dret Probatori (APDP) té l’objectiu de mostrar com la manera de presentar les proves i l’actuació dels testimonis pot ser determinant per demostrar una tesi o argument en un procediment judicial. El Congrés també servirà per abordar aspectes relatius a las prova pericial i es farà un assaig clínic sobre la valoració pericial d’un immoble i un anàlisi experimental sobre els ‘smart legal contract’ en l’àmbit de la prova i valoració dels fets.

El V Congrés de Prova Judicial s’estructura en cinc taules rodones d’anàlisi i debat, que es realitzen de forma presencial al llarg d’avui i de demà divendres, 25 de novembre, al Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, en les quals hi participen més de 30 ponents, entre ells magistrats, catedràtics, doctors en dret, pèrits cal·lígrafs, psicòlegs i advocats.

Cloenda

El catedràtic de Dret Processal a la Universitat Pompeu Fabra, Joan Picó Junoy, serà l’encarregat de cloure la V edició del Congrés de probàtica demà divendres a les 14h. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *