L’FCF i l’ICAB impulsen conjuntament la mediació en el futbol i futbol sala català

Redacció.

La Federació Catalana de Futbol i el Centre ADR de l’ll·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) han signat aquest dimecres un conveni de col·laboració, per impulsar conjuntament la mediació com a mètode de resolució de conflictes, en el futbol i futbol sala català. El president de l’FCF, Joan Soteras, i el degà de l’ICAB, Jesús M. Sánchez, han signat l’acord amb una vigència de dos anys, com a iniciativa pionera de les dues institucions, en l’exercici de la seva responsabilitat social i en l’aposta conjunta per ampliar i dinamitzar la cultura mediadora.

El servei, disponible per a clubs, federats i federades, abordarà la resolució de conflictes mitjançant el diàleg entre les parts implicades en els partits: clubs, dirigents, organismes oficials, jugadors i jugadores, entrenadors i entrenadores, àrbitres, membres de les aficions, etc. L’abast de la mesura inclou els més de 1.200 clubs i més de 180.000 federats i federades del futbol i futbol sala català, que converteixen l’FCF en la federació esportiva capdavantera a Catalunya.

En aquest sentit, la voluntat de la Federació és donar a conèixer les eines de diàleg que aporta la mediació com a mètode adequat de resolució de conflictes. Això afavoreix una major responsabilitat, participació i autonomia de les parts implicades, evitant quan es pugui els procediments sancionadors o judicials. Per la seva part, el Centre ADR ICAB és referent a nivell estatal i internacional en matèria d’impuls de mediació. D’aquesta manera, amb el conveni assessorà i dotarà l’ens federatiu d’eines i procediments per facilitar el diàleg i consens entre els diferents actors.

Joan Soteras: “Volem agrair a l’ICAB aquest nou servei”

El president de l’FCF, Joan Soteras, ha mostrat la seva satisfacció per la signatura de l’acord, com “un nou pas endavant per la Federació”. “Vull agrair la predisposició que hem trobat per part dels representants de l’ICAB. És molt important que els clubs, federats i federades puguin gaudir d’aquest nou servei, sense cost per a tots ells i elles”, ha apuntat el màxim dirigent de l’ens federatiu.

Al seu torn, el degà de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Jesús M. Sánchez, ha afirmat que el conveni es tracta d’una “gran oportunitat per difondre la cultura mediadora de la mà d’una federació esportiva d’absoluta referència a Catalunya, com l’FCF”. A més, ha afegit que “el futbol i futbol sala tenen una repercussió mediàtica i social que pot provocar que pateixi un major nombre de conflictes a tots els nivells, fet que fa més imprescindible que mai que la mediació hi aporti la seva capacitat de resoldre controvèrsies”.

Així mateix, l’acte de signatura també ha comptat amb la presència, en representació federativa, del secretari general de l’FCF, Oriol Camacho, el director general, José Miguel Calle, i l’assessora jurídica externa, Maria Barbancho. Per part de la corporació de l’advocacia, hi han estat presents el diputat que dirigeix l’àmbit de la Mediació, Carles Garcia Roqueta, i la responsable del Centre ADR ICAB, Sofia Torras.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *