La plataforma MEDIEM per a la mediació en habitatge continua sumant adhesions

Redacció.

La directora de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Sílvia Grau i Fontanals, i el president de la Societat Catalana de Mediació en Salut, Carles García Roqueta, van signar ahir en presència de la secretària d’Habitatge, Marina Berasategui, el conveni d’adhesió a la Plataforma Mediem. Des del gener de 2020, data en què es va posar en funcionament la plataforma MEDIEM, 28 entitats ja s’han sumat a aquesta iniciativa amb l’objectiu d’impulsar la mediació en l’àmbit de l’habitatge.

La col·laboració consisteix en compartir coneixements, experiències i sinèrgies entre entitats que treballen en l’àmbit de la resolució extrajudicial de conflictes en matèria d’habitatge perquè tots i totes les professionals dels Serveis de mediació de les administracions i de les entitats del Tercer sector social de Catalunya disposin dels millors recursos per resoldre les situacions problemàtiques relacionades amb l’habitatge amb les què es troben.

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya, del Departament de Territori, impulsa la plataforma virtual MEDIEM, Xarxa de serveis de mediació en l’àmbit de l’habitatge de Catalunya. Els professionals i les entitats col·laboradores de la xarxa poden accedir a una pàgina web on troben recursos sobre la pràctica de la mediació.

MEDIEM facilita als seus membres un fòrum obert al debat, la possibilitat de fer consultes individualitzades i suport als serveis i a les entitats de mediació en l’àmbit de l’habitatge. L’adhesió dels col·legis professionals, de les entitats del Tercer sector social i de les universitats permet sumar el seu bagatge professional i d’investigació a aquests recursos.

Reforç de la mediació per evitar l’exclusió residencial

De la xarxa MEDIEM es beneficien els professionals de la mediació dels serveis de mediació de les diverses administracions de Catalunya, universitats, col·legis professionals i entitats del Tercer sector social, així com entitats que col·laboren amb el servei d’Ofideute de l’Agència de l’Habitatge. Ofideuteofereix assessorament i mediació davant els problemes de la ciutadania per fer front al pagament dels préstecs o crèdits hipotecaris dedicats a la compra d’habitatge principal o per fer front al pagament de la renda de lloguer i d’impagament, així com els assumptes derivats de les relacions de consum relacionats amb l’habitatge. L’objectiu d’Ofideute és evitar la pèrdua de l’habitatge de les persones que es puguin trobar en risc d’exclusió residencial. Actualment ja són 28 les entitats adherides a la plataforma MEDIEM.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *