L’ICAB reivindica els valors de l’esportivitat amb motiu del Dia Europeu de la Mediació

Redacció.

Per commemorar el Dia Europeu de la Mediació, que se celebra cada 21 de gener, el Centre ADR-ICAB i la Comissió d’Advocats i Advocades Mediadors i Mediadores, amb la col·laboració del Grup Europeu de Magistrats per la Mediació (GEMME), organitzen la Jornada Europea de Mediació 2023: Mediació i Esportivitat”que tindrà lloc el dimecres 18 de gener, de 18h a 20h, de forma presencial, a la seu de l’ICAB.

Inauguració, 18 de gener a les 18h

El degà del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Jesús M. Sánchez García;  la directora General de Dret, Entitats Jurídiques i Mediació de la Conselleria de Justícia, Drets i Memòria, Immaculada Barral Viñals; la magistrada i presidenta de GEMME España, Carme Guil Román; i el diputat responsable del Centre ADR-ICAB, Carles Garcia Roqueta inauguraran aquesta Jornada, el dimecres 18 de gener, a les 18h, a la seu de l’ICAB.

L’objectiu d’aquesta Jornada és donar a conèixer els avantatges d’aquest mètode alternatiu de resolució de conflictes i la seva pràctica en un àmbit menys habitual, com és l’esport, on en el dia a dia es produeixen moltes controvèrsies que poden ser resoltes per aquesta via d’una forma eficient i amb menys desgast tant psicològic com econòmic.  

Per això s’ha estructurat en dues taules, una primera on s’analitza “l’esport i l’esportivitat”, sota la moderació de Carles Garcia Roqueta i amb la participació d’experts com:

  • María Barbancho Saborit, advocada de la Federació Catalana de Futbol;
  • Xavier Pastor, conflictòleg, professor de la UOC i impulsor de projectes de mediació a clubs esportius;
  • Marisa Santana Delgado, advocada i mediadora;
  • Xavi Salvatella, periodista, ex Dircom de RCD Espanyol i cap de Comunicació de l’ICAB i
  • Dani Ballart i Sans, ex jugador de waterpolo i entrenador del CN Mataró.

En la segona taula s’abordarà el tractament d’un conflicte en l’esport a partir de la visualització d’una sessió inicial en relació a una controvèrsia entre un club de futbol, l’entrenador i una jugadora, que estarà representada pel seu pare. Jordi Casajoana Feliu, codirector del Postgrau ADR UB-ICAB i Marcel Vidal Cánovas, vocal de la  Comissió d’Advocats i Advocades Mediadors i Mediadores del Col·legi presentaran l’acte on intervindran:

  • Josep M. Corominas, mediador de Conflictes al FS Castelldefels;
  • Meritxell Bosch Torreblanca, advocada i Mediadora – Presidenta Club;
  • Marta Rosique Vila, advocada i mediadora – Entrenadora;
  • Alberto Barbero Biedma, advocat i mediador- Pare jugadora;
  • Paula Satoca, jugadora de futbol.

Cloenda

La cloenda de la Jornada anirà a càrrec d’Elisabeth Saltor Camero, directora del Centre de Mediació de Catalunya de la Generalitat i de Montserrat Purtí i Pujals, presidenta de la Comissió d’Advocats i Advocades Mediadors i Mediadores de l’ICAB.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *