Ubasart: “La mediació ha d’esdevenir una eina imprescindible en el gir restauratiu del sistema de justícia”

Redacció.

La consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart i González, situa la resolució alternativa de conflictes com a una de les seves prioritats: “La resolució alternativa de conflictes, i la mediació com a eina, no són una peça més del Departament que dirigeixo, sinó que són una qüestió transversal i estratègica que volem elevar a prioritat del país”, ha assenyalat. Ho ha fet en el marc dels Premis ADR Justícia 2021 i 2022, celebrats aquest dijous, 19 de gener, a l’Auditori del Districte Administratiu de Barcelona. Els guardons, impulsats des de la Direcció General de Dret, Entitats Jurídiques i Mediació, tenen com a objectiu promoure i reconèixer les millors recerques teòriques i experiències pràctiques en l’àmbit dels sistemes de resolució alternativa de conflictes i de la mediació.

La titular de Justícia ha volgut donar l’enhorabona a tots els premiats i premiades d’enguany i de l’any anterior, i ha definit els projectes com a excel·lents i innovadors, projectes que són “una contribució útil a la política pública”. En aquest sentit, la consellera ha posat èmfasi en la necessitat que la mediació esdevingui “una eina imprescindible en el gir restauratiu que li volem donar al sistema de justícia”. Alhora, ha volgut remarcar que el compromís de la conselleria és dotar-se d’un corpus legislatiu potent, pioner i avançat en matèria de justícia restaurativa, gestió alternativa de conflictes i mediació.

Durant la cloenda de la cerimònia, Ubasart ha reflexionat entorn de la necessitat d’una mirada restaurativa que permeti a la societat dibuixar un horitzó de maduresa democràtica, “on gestionem molt millor els conflictes que es generen entre ciutadania, empreses i administracions públiques”.

A l’acte de lliurament dels premis, on han estat reconeguts fins a quinze projectes, també hi han assistit la directora general de Dret, Entitats Jurídiques i Mediació, Imma Barral; la directora del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, Encarna Bodelón; la directora del Centre de Mediació de Catalunya, Elisabeth Saltor, i el secretari general de la Cambra de Comerç de Barcelona, Xavier Coronas, així com els membres del jurat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *