Proclamats els guanyadors del III ‘Premi Extraordinari Futurs Advocats i Advocades de Barcelona’

Redacció.

El Premi Extraordinari Futurs Advocats i Advocades de Barcelona, iniciativa de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB), el Grup de l’Advocacia Jove de Barcelona (GAJ Barcelona), i Alter Mútua dels Advocats i Advocades, arriba enguany a la tercera edició, amb la participació d’estudiants del màster universitari d’accés a l’advocacia de les diferents universitats que l’imparteixen a Barcelona.

Aquest Premi dona la benvinguda als nous advocats i advocades a les institucions representatives de la professió, i recompensa l’esforç, la vocació i l’excel·lència dels estudiants de Dret en el seu camí per accedir a l’advocacia. El Premi es compon dels drets de col·legiació i un any de quotes a l’ICAB i a Alter Mútua, així com d’una dotació econòmica. Els finalistes també es beneficien d’una subvenció del 50% de les quotes de col·legiació i l’adhesió a la mútua del primer any.

L’acte, celebrat ahir a la tarda al Palauet Casades, seu de l’advocacia barcelonina, va ser inaugurat per Jesús M. Sánchez, degà de l’ICAB, qui va ressaltar la vàlua i l’esforç dels i les estudiants participants, que ha quedat demostrada en la qualitat tècnica dels treballs presentats, així com en la qualitat científica de les universitats catalanes per formar professionals d’excel·lència capaços d’impulsar el futur. També va destacar la necessitat que l’advocacia jove sigui conscient de la importància de la formació continuada al llarg de tota la seva carrera professional per poder defensar els drets i llibertats de la ciutadania amb la qualitat i el rigor que l’exercici de la professió requereix.

Tot seguit, Carme Adell, vicepresidenta d’Alter Mútua dels Advocats i Advocades, va fer èmfasi en la importància d’impulsar iniciatives conjuntes amb les altres entitats representatives de l’advocacia per tal de vetllar pels interessos i els drets dels advocats i advocades. També va agrair la implicació de les universitats i dels estudiants, tot convidant-los a formar part d’aquestes institucions, i descobrir la tasca que s’hi fa per protegir els interessos del col·lectiu i impulsar iniciatives, com el Premi, per al reconeixement de la professió.

Per la seva banda, Alexander Salvador, president del GAJ Barcelona, va destacar la importància d’aquests premis per a reivindicar l’esforç, la superació i el talent com a valors entre els joves, sense oblidar mai l’esperit social que ha de caracteritzar a l’advocacia com a professió. Així mateix va elogiar amb orgull el brillant futur que depara als joves barcelonins premiats.

El jurat del Premi l’han format Jesús M. SánchezAlexander Salvador i José-Félix Alonso-Cuevillas, president d’Alter Mútua, i els presidents de les seccions de l’ICAB, Miguel Capuz, de Dret Penal, Miquel Serra, de Dret Civil, José Ramón Morales, de Dret Mercantil, Alejandro Jiménez Marconi, de Dret Administratiu, i Max Arias, de Dret Laboral.

 En les seves intervencions, els membres del jurat van posar de relleu la gran qualitat dels treballs presentats i, en conseqüència, la dificultat per escollir els guanyadors i finalistes en les diferents categories.

PREMIATS I FINALISTES

Millor Qualificació d’Accés a la Professió d’Advocat

Premiada: Marta Terradas Borràs. Universitat Pompeu Fabra

Finalista: David Néstor Irazábal Martínez. Universitat Pompeu Fabra

Millor Carrera Acadèmica

Premiada: Sira Torras Serrat. Universitat Pompeu Fabra

Finalista: Alba García González. Universitat Oberta de Catalunya

Millor Treball Final de Màster en Dret Penal

Premiat: David Hernández Vizcaíno. Universitat Oberta de Catalunya

Finalista: Mónica Moraleja Mellado. Universitat Pompeu Fabra

Millor Treball Final de Màster en Dret Civil-Mercantil

Premiada: Teresa Toro Puig. Universitat Autònoma de Barcelona

Finalista: Sergi García i Montero. Universitat Oberta de Catalunya

Millor Treball Final de Màster en Dret Laboral

Premiat: Domingo Santiago Rodríguez Ramos. Universitat Oberta de Catalunya

Finalista: Clàudia París Casanovas. Universitat Oberta de Catalunya

Va acomiadar l’acte Immaculada Barral, directora general de Dret, Entitats Jurídiques i Mediació de la Generalitat de Catalunya, que va destacar el reconeixement que suposa el Premi per als estudiants després de finalitzar els estudis, l’excel·lent preparació acadèmica que brinden les universitats participants, i la vinculació del Dret a l’actualitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *