La campanya publicitària de l’ICAB del 2023 impacta en prop de 2 milions de catalans

Redacció.

Amb l’eslògan “Necessitem un professional de l’advocacia”, la darrera campanya publicitària impulsada des de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) per promoure la funció social i preventiva de l’advocacia en la defensa dels drets de la ciutadania, ha tingut un gran impacte social.

Així, segons dades de Kantar Media, durant les quatre setmanes que s’ha emès a TV3 en horaris de “prime time” (programes de màxima audiència), la campanya de l’ICAB ha arribat a un total de 1.940.000 persones de més de 16 anys a Catalunya, el que suposa una cobertura total del 29,6% de la població adulta.

Tenint en compte que la freqüència mitjana de visualització per espectador ha estat de 5,7 vegades, el total d’impactes generats ha superat els 11 milions.

Cal recordar que la campanya realitzada durant els mesos d’octubre i novembre constava de sis espots publicitaris protagonitzats per la periodista barcelonina Ana Boadas amb l’objectiu de promoure el rol de l’advocacia en la defensa dels drets de la ciutadania i, especialment, quan es fa de manera preventiva. Boadas ha pres el relleu del també periodista Albert Om, qui va ser la imatge de la primera campanya de promoció de l’advocacia, que es va posar en marxa l’octubre de l’any 2022.

En concret, els anuncis emesos per la televisió pública catalana durant els mesos d’octubre i novembre d’aquest 2023 en totes les seves plataformes d’emissió, han versat sobre temàtiques tan recurrents com són  l’habitatge, la intel·ligència artificial (IA), l’àmbit del dret mercantil, els drets dels treballadors, els drets d’imatge o els contenciosos amb l’Administració. 

Amb aquesta campanya de promoció social de l’advocacia s’ha volgut remarcar que són múltiples les situacions i actuacions en les que la ciutadania requereix el consell professional de l’advocacia, ja que els garanteix la defensa dels seus drets en tot moment i, alhora, evita problemes futurs.

Aquesta acció de comunicació s’ha emmarcat dins el projecte de l’ICAB de potenciar la important tasca que realitzen els prop de 25.000 juristes amb què compta la corporació actualment i amb la voluntat que la ciutadania prengui consciència que tothom pot requerir en algun moment de la seva vida de l’assessorament i defensa d’un professional de l’advocacia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *