Proclamats els guanyadors del IV ‘Premi Extraordinari Futurs Advocats i Advocades de Barcelona’

Redacció.

El Palauet Casades, seu de l’advocacia barcelonina, va acollir ahir per la tarda l’acte d’entrega de la quarta edició del Premi Extraordinari Futurs Advocats i Advocades de Barcelona, al qual hi han concorregut estudiants del màster universitari d’accés a l’advocacia de les diferents universitats de Barcelona.

El Premi Extraordinari Futurs Advocats i Advocades de Barcelona es compon dels drets de col·legiació i un any de quotes a l’ICAB i a Alter Mútua, així com d’una dotació econòmica. Els finalistes també es beneficien d’una subvenció del 50% de les quotes de col·legiació i d’adhesió a la mútua del primer any.

Aquesta iniciativa de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB), el Grup de l’Advocacia Jove de Barcelona (GAJ Barcelona), i Alter Mútua dels Advocats i Advocades, dona la benvinguda als nous advocats i advocades a les institucions representatives de la professió, i recompensa l’esforç, la vocació i l’excel·lència dels estudiants de Dret en el seu camí per accedir a l’advocacia.

Va inaugurar l’acte Jesús M. Sánchez, degà de l’ICAB, qui va destacar la gran qualitat dels treballs presentats, considerant-la un exemple de l’excel·lència dels i les estudiants i juristes del demà, així com de les universitats catalanes.

A continuació, Immaculada Barral, directora general de Dret, Entitats Jurídiques i Mediació de la Generalitat de Catalunya, va subratllar el valor del Premi com a reconeixement a l’esforç, progressió i qualitat dels estudiants, condicions essencials per a un desenvolupament òptim de la professió, tant a l’inici com al llarg de tota la vida professional, sent necessària la formació contínua en nous àmbits com la mediació i els altres ADR com la conciliació, la negociació assistida o el dret col·laboratiu.

Tot seguit, José-Félix Alonso-Cuevillas, president d’Alter Mútua, va manifestar el desig de l’entitat en què el Premi esdevingui un certamen de llarg recorregut i va agrair l’empenta i dedicació de l’ICAB i el GAJ Barcelona per impulsar aquesta iniciativa conjunta, així com la implicació de les diferents universitats i la participació dels estudiants en el Premi. També va animar-los a formar part d’aquestes institucions i a descobrir la tasca que s’hi fa per protegir els interessos del col·lectiu i el reconeixement de la professió.

Per la seva banda, Alexander Salvador, president del GAJ Barcelona, va elogiar als guanyadors i finalistes com a exemple de meritocràcia en la nostra societat. Així mateix, va agrair la ferma aposta de les entitats organitzadores per aconseguir atreure a Barcelona al millor talent de l’advocacia jove.

El jurat del Premi l’han format Jesús M. SánchezAlexander Salvador i José-Félix Alonso-Cuevillas, i els presidents de les seccions de l’ICAB, Clara Martínez, de Dret Penal, Marta Legarreta, de Dret Civil, José Ramón Morales, de Dret Mercantil, Alejandro Jiménez Marconi, de Dret Administratiu, i Max Arias, de Dret Laboral, que en les seves intervencions van destacar la gran qualitat dels treballs presentats.

Va acomiadar l’acte Iolanda Aguilar, secretària per a l’Administració de Justícia de la Generalitat de Catalunya, que va assenyalar la responsabilitat dels joves advocats i advocades davant els nous reptes que enfronta l’actual context social, com són l’emergència climàtica, la conseqüent necessitat de sostenibilitat i la revolució digital. Davant un món canviant, l’advocacia sempre ha tingut la necessitat i l’habilitat d’adaptar-se a les noves demandes socials.

PREMIATS I FINALISTES

Millor Treball Final de Màster en Dret Civil-Mercantil

Premiat: Francisco Cano Munt. Universitat de Barcelona

Finalista: Daniel Balderas Martínez. Universitat de Barcelona

Millor Treball Final de Màster en Dret Penal

Premiada: Laura Pérez Vilar. Universitat de Barcelona

Finalista: Aleix Domènech Garrido. Universitat de Barcelona

Millor Treball Final de Màster en Dret Laboral

Premiada: Tania Marchante Guerrero. Universitat de Barcelona

Millor Treball Final de Màster en Dret Administratiu

Premiada: Pilar Marí López. Universitat Abat Oliba

Millor Carrera Acadèmica

Premiat: Marc Serrano Pérez. Universitat Pompeu Fabra

Finalista: Estel·la Cortés Cortillas. Universitat Pompeu Fabra

Millor Qualificació d’Accés a la Professió d’Advocat

Premiat: Víctor Busquets Puente. Universitat Pompeu Fabra

Finalista: Marcos Díaz Tarragó. Esade

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *