L’ICAB recorda el Dia de l’Advocacia Amenaçada

Redacció.

Ahir, 24 de gener, Dia de l’Advocacia Amenaçada, l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona va recordar aquesta efemèride per reflexionar sobre els perills que afronten els advocats i advocades a tot el món i moment per reafirmar el nostre compromís amb la defensa del dret de totes les persones a un judici just i a una defensa amb garanties.

Desde la Junta de Govern de l’ICAB, es va emetre un comunicat on es reivindicar a “l’advocacia com el pilar sobre el qual es fonamenta l’accés a la justícia i el bon funcionament de qualsevol societat democràtica”. En aquest sentit, es va destacar que “són els advocats i les advocades en l’exercici de la seva professió que garanteixen que totes les persones gaudeixin d’una representació legal adequada en els processos judicials. No obstant això, a molts llocs del món, els nostres i les nostres col·legues són objecte d’amenaces, intimidacions i violacions a la seva independència i seguretat personal i integritat professional“.

Així mateix, es va recordar a “aquells valents advocats i advocades que han perdut la vida o han estat perseguits per exercir la seva tasca en defensa dels drets de les persones. És moment també de retre homenatge a totes i tots aquells que, malgrat les adversitats, continuen lluitant infatigablement per la justícia i la igualtat en zones de conflicte armat i en països de feblesa democràtica.Tenim present tota l’advocacia que exerceix la seva professió en llocs on s’ha dedicat el Dia de l’Advocacia Amenaçada els darrers anys”.

Finalment es va declarar que l’ICAB s’unia “a la crida de les associacions jurídiques internacionals perquè governs, institucions i la comunitat internacional prenguin mesures concretes per preservar la seguretat i integritat dels advocats i advocades i per crear les condicions necessàries perquè puguin exercir la defensa de manera lliure i segura”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *