Redacció.
El Patronat de la Fundació Privada Sant Raimon de Penyafort analitzarà el proper dijous 7 de novembre, a les 18:30, a la Sala de Lectura de la Biblioteca de l’ICAB, el sensellarisme amb l’objectiu d’analitzar les causes i les conseqüències d’aquest fenomen així com els efectes que té sobre la dignitat, els drets i la qualitat de vida de les persones sense sostre.
Aquesta esdeveniment s’emmarca dins de l’Espai de Reflexió, una trobada periòdica en què experts jurídics i d’altres àmbits de coneixement debaten a l’entorn d’assumptes d’actualitat relacionats amb les finalitats de la Fundació Privada Sant Raimon de Penyafort.
Presentació del llibre ‘Sensellarisme. De l’assistencialisme al reconeixement de Drets’
La jornada s’iniciarà amb les paraules de Cristina Vallejo, secretària de la Fundació Privada Sant Raimon de Penyafort. A continuació es presentarà el llibre ‘Sensellarisme. De l’assistencialisme al reconeixement de Drets’ amb les intervencions de Joan Lluís Pérez Francesch, catedràtic de Dret constitucional de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i d’Antoni Milian, coordinador de l’obra i catedràtic de Dret Administratiu de la UAB.
Espai d’anàlisi i diàleg
A més, durant l’Espai de Reflexió, s’organitzarà un diàleg per abordar la situació de les persones sense llar, una problemàtica social complexa que afecta a milers de persones. La conversa comptarà amb la participació de Martí Batllori, advocat i vicepresident de Càritas Catalunya; Jaume Castro, responsable de la Comunitat de Sant’Egidio; i Salvador Maneu, director de Sant Joan de Déu Serveis Socials. Mentre que Xavier Puigdollers, advocat i patró de la Fundació Sant Raimon de Penyafort, presentarà les conclusions de l’acte.
La Fundació Privada Sant Raimon de Penyafort va ser constituïda l’any 1995 amb l’objectiu de promoure la cultura jurídica internacional i fomentar l’intercanvi entre diverses cultures jurídiques. El Patronat de la Fundació inclou l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB), el Consejo General de la Abogacía Española (CGAE), el Consell dels Il·lustres Col·legis d’Advocats de Catalunya (CICAC) i la Federació de Col·legis d’Advocats d’Europa (FBE). Actualment, la Fundació centra els seus esforços en la protecció jurídica dels menors i de les persones que es troben en situació de risc, i en l’estudi i aplicació de mesures per a la reinserció social de persones que han complert penes de privació de llibertat.