Ajuda’ns a continuar

AJUDA’NS A CONTINUAR

Totes les bones històries d’aventurers emprenedors comencen amb un “I si creéssim quelcom millor…”, i la nostra va començar exactament així. Eren principis de Maig del 2012, ja feia prou calor com per anar amb màniga curta per la Facultat de Dret.

I en aquells primers dies de Maig, l’Àlex tenia una inquietud. No trobava enlloc cap diari digital o escrit que expliqués l’actualitat jurídica des d’una vessant d’actualitat i de qualitat. I des de feia mesos a la Facultat es repetia aquell vell dogma de “Heu de llegir la premsa diàriament, heu d’estar informats de les últimes noticies que afectin al sector legal”. L’Àlex, a qui mai li falten inquietuds, en tenia una altra: volia escriure sobre Dret, volia fer arribar el Dret de forma fàcil i directe.

I amb molta il·lusió, l’Àlex se’ns presentà el 10 de maig de 2012 amb un projecte sota el braç, El Jurista, un diari jurídic en català on nosaltres mateixos fóssim qui expliquéssim l’actualitat des d’un punt de vista jurídic.

I no érem aleshores ni una desena de tripulants al damunt d’aquest vaixell i a més, amb l’agreujant de ser només uns estudiants de segon de carrera. No teníem cap idea de fins a quin port podria arribar aquest repte que començàvem el 20 de maig. Només sabíem que volíem innovar i oferir quelcom diferent al món jurídic.

I així va ser com un 20 de maig de 2012 vam donar el tret de sortida a aquest il·lusionant projecte, però sense cap altra intenció que la de cercar un valor afegit en quant a publicacions jurídiques es refereix. Volíem que El Jurista apropés el Dret a la gent i poder anar desglossant el seu complex teixit.

Poc a poc, ens vam adonar que aquell projecte estudiantil que tant ens estimàvem tenia molt futur i com un fill, començava a fer-se gran en temps rècord. Havíem començat a rebre correus d’altres estudiants i de cada vegada més advocats que ens volien ajudar en aquesta tasca, col·laborant amb articles i bon contingut. I aleshores, ens va contactar el Col·legi d’Advocats de Barcelona, convidant-nos a cobrir l’International Arbitration Congress. El reconeixement que implicava aquella primera invitació ens va deixar molt palesa una cosa; no podíem deixar que el nostre projecte morís quan nosaltres acabéssim la carrera.

Tot seguit, vam decidir expandir el nostre projecte a nous espais, obrint la secció Illes Balears per donar a conèixer també l’actualitat de les Illes des del punt de vista jurídic. Seguidament, quan vam complir un any vam decidir que volíem portar encara més enllà el nostre projecte i vam obrir un segona versió en castellà d’El Jurista (www.eljurista.eu) per estendre llaços amb la resta d’Espanya.

I finalment, vam decidir donar un nou pas ferm en el nostre camí, amb la inestimable ajuda dels pocs, però, imprescindibles patrocinadors que van decidir ajudar-nos en la nostra aventura.

Mai us podrem estar més agraïts. Així, vam estrenar el passat octubre un nou web més professional i dinàmic, doncs, volíem prosseguir en l’evolució del projecte i alhora, incidir en la progressiva professionalització del diari per ser més atractius tant a nivell de continguts com a nivell de visualització i aparença.

¿Per què El Jurista necessita de la vostra ajuda?

El Jurista és un projecte creat per un grup d’estudiants de Dret, que a dia d’avui arriba de manera gratuïta a tot Catalunya, les Illes Balears i Espanya. Els nostres principals benefactors han fet moltíssim per nosaltres, i ens han ajudat a transformar un projecte senzill en una publicació seriosa i de qualitat.

Malauradament, a dia d’avui, El Jurista, continua funcionant amb un pressupost molt ajustat i limitat, que no ens permet ni pagar-nos els cafès que prenem quan ens reunim. Com a estudiants de Dret, que compaginen la seva vida estudiantil amb aquest projecte, necessitem de més patrocinadors i persones (físiques o jurídiques) que confiïn en la nostra tasca per tal que El Jurista pugui comptar amb els recursos necessaris per a continuar oferint a tots els nostres lectors, de manera gratuïta, un contingut de qualitat.

Específicament, El Jurista necessita fons per:

– Pagar els costos associats al manteniment de tota la infraestructura digital i informàtica.

– Establir un fons d’emergència per fer front a possibles problemes tècnics del web i despeses de caire eventual.

– Poder pagar per article als estudiants i joves advocats que col·laboren amb nosaltres.

– Efectuar una bona campanya de difusió a les xarxes socials i augmentar el nostre abast.

A canvi, us estarem sempre agraïts per donar ales i embranzida al nostre projecte i evitar que s’extingeixi una publicació, en la qual hem invertit tantes hores, dedicació altruista, il·lusions i somnis. Però, a més, volem posar a la vostra disposició totes les eines disponibles al nostre abast i tota la nostra il·lusió i ganes d’ajudar en allò que sigui possible, realitzant-vos entrevistes i reportatges especials per la nostra publicació, publicant articles vostres, fent seguiments d’actes o esdeveniments en els quals participeu… i reservant-vos un lloc especial al nostre web com a mecenes d’honor i pilar fonamental d’aquest projecte.

Ajuda’ns a continuar!

Equip d’El Jurista
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *