Jutges i fiscals amenacen en convocar una vaga al Gener

Per Alexander Salvador.
Brussel·les.

 

Associacions de Jutges i Magistrats donen un ultimàtum a Alberto Ruiz Gallardón, per la seva reforma de la Llei Orgànica del Poder Judicial, en la qual es pretén la substitució gradual dels jutges substituts pels de carrera, i també la seva pretensió de modificar substancialment el Consell General del Poder Judicial, afectant la pròpia independència judicial

José Luis González Armengol, portaveu de l’Associació Judicial Francisco de Vitòria, s’ha pronunciat envers un allunyament definitiu de Gallardón, afirmant que es dóna per mort a Gallardón, entenent com a l’únic interlocutor vàlid al president Mariano Rajoy.

José Luis González Armengol, portaveu de l'Associació Judicial Francisco de Vitòria.

Primeres accions

Com a mètode de pressió al govern Popular, s’ha fixat un atur d’una hora pel proper 12 de Desembre, en la qual es duran a terme concentracions a les seus judicials. En el cas que l’Executiu Popular aprovés finalment el projecte de llei de la reforma del CGPJ, afectant així la independència judicial, es convocarà una vaga de Jutges i Magistrats amb el suport dels advocats per al mes de Gener.

Un sistema judicial totalment maltractat

L’actual sistema judicial s’enfronta a un col·lapse estructural derivat de la falta de mitjans personals i materials, un col·lapse que no està fent més que augmentar amb les darreres reformes judicials empreses per Gallardón. El CICAC ja ha qualifica la Llei de Taxes Judicials com inconstitucional i considera que és “un atac sense precedents al dret a la tutela judicial efectiva”, vulnerant l’Estat de Dret.

Relacionat:

El CICAC exigeix la dimissió del ministre de Justícia per la Llei de Taxes.

S.O.S, oposicions!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *