Reaccions a l’avantprojecte de Llei de Serveis Professionals

Per Pol Rubio.
Barcelona.

 

Ahir, dia 2 de gener de 2013, presentàvem l’anàlisi de l’avantprojecte de Llei de Serveis Professionals, i avui, dia 3, ens fem eco de les reaccions.

Escut de l’Il•lustre Col•legi d’Advocats de Sevilla.

Veus representatives dels col·lectius afectats ja s’han posicionat.

El Col·legi Oficial d’Arquitectes de Galicia ha realitzat un comunicat per expressar la seva rotunda oposició davant un text legal que suposaria un greu trencament del sistema de garanties de seguretat, qualitat i responsabilitats en el procés edificador que la Llei 38/1999, de 5 de novembre, d’Ordenació de l’Edificació estableix.

El degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Sevilla, José Joaquín Gallardo, ha mostrat el seu descontent amb aquest avantprojecte, en el context del rebuig dels professionals del món del Dret envers les noves taxes judicials, dient que podria perjudicar injustificadament la professió i, conseqüentment, als ciutadans beneficiaris de la justícia gratuïta.

Logo de Cofares

El president de Cofares, la principal cooperativa espanyola de distribució farmacèutica, Carlos González Bosch, ha manifestat la seva oposició fent èmfasi en què la possibilitat d’entrada de capital privat provocarà, com ja s’ha vist en altres països, una posició dominant en el mercat de les grans cadenes farmacèutiques i el desplaçament dels petits establiments a l’extraradi, i en ocasions el seu tancament.

 

I des de fa un any, el Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms d’Aragó, Navarra i País Basc té a disposició dels interessats un formulari d’adhesió al rebuig ja que la proposta insta la desaparició de la figura social dels Col·legis, desnaturalitzant el seu perfil constitucional, i fomenta l’exercici lliure de la professió.

En menor grau, hi ha postures no crítiques amb determinats punts.

 L’arquitecte Julio Malo de Molina reconeix que en països com Itàlia o Portugal mai han existit les reserves que l’avantprojecte neoliberador pretén suprimir als tècnics, i que el canvi no té per què ser a pitjor.

L’advocat Enrique Montiel ha puntualitzat que la quota col·legial només l’hauran de satisfer els advocats litigants, els “processalistes”, però d’altres, com els d’empresa, quedaran exempts.

I el col·lectiu de joves juristes, en el qual ens incloem, agraïm que es vulgui liquidar el temut examen estatal habilitant per exercir l’advocacia, un examen que era injust en comparació amb la resta d’estudis lletrats, que desacreditava el grau en sí, i que empíricament no presentava cap utilitat més enllà que la recaptatòria en el procés de preparació.

I és que aquest és un avantprojecte que no ha deixat a ningú indiferent, i sembla que De Guindos, el seu màxim valedor, haurà de preparar una bona defensa per convèncer a la massa social.

1 comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *