Comença la mobilització en contra el Màster en Advocacia

Per Alexander Salvador.
Barcelona.
 

Des de les darreres setmanes han començat a aixecar-se veus cada cop més crítiques en contra del Màster en Advocacia; Un màster obligatori que els estudiants de Dret hauran de cursar l’any vinent si volen esdevenir advocats. Aquesta situació s’ha vist cada cop més agreujada per l’alarmant ignorància que aquest col·lectiu estudiantil pateix des de la sortida del popular powerpoint sobre l’esborrador de l’avantprojecte de la llei de serveis professionals: Anàlisi de l’avantprojecte de Llei de Serveis Professionals i Reaccions a l’avantprojecte de Llei de Serveis Professionals

Una de les qüestions que envaeix moltes converses de futurs graduats gira al voltant de si l’accés a l’advocacia requerirà la realització d’una prova estatal, la qual es determina com a futura baixa tal com estableix la documentació del govern, anteriorment analitzada.

Comencen les reivindicacions

Cartell de la manifestació.

Estudiants Crítics amb el Màster d’Advocacia, una nova plataforma gestionada a través de les xarxes socials per estudiants de diferents facultats de Dret d’arreu de Catalunya, que pretén acabar amb els preus desorbitats dels Màster en Advocacia, les poques beques existents, les reduïdes places ofertes i com a clam principal les limitades oportunitats per exercir.

A El Jurista hem pogut mantenir entrevistes amb alguns dels membres d’aquesta plataforma, els quals ens van exposar i resumir els punts principals de les seves reivindicacions ens els quatre següents;

Un preu abusiu, el qual hauria de ser públic, ja que atenent a aquesta configuració impedeix l’accés a tots els estudiants de Dret que concorrin en problemes de finançament.

-Un sistema de beques ineficient basat principalment en raó als mèrits obtinguts durant el Grau, que només beneficia als expedients excel·lents, sense tenir en compte la necessitat econòmica de l’estudiant.

Un nombre de places limitat, el qual limita l’accés a la major part de la promoció com també deixa palès la insuficiència efectiva de pràctiques a oferir, en raó de l’oferta existent en el mercat.

Una barrera d’entrada a la professió que impedeix de manera desproporcionada la inserció laboral òptima dels recent graduats.

Primera de les manifestacions en contra del Màster

Diverses associacions i sindicats estudiantils a més de l’anomenada plataforma han proclamat una primera manifestació en contra de Màster d’Advocacia el 28 de Febrer a les 10.00 del matí front l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona (C/ Mallorca 238, Barcelona)

L’equip d’El Jurista ha identificat una de les convocatòries de manifestació a través de la xarxa social Facebook, la qual enllacem aquí.

S’espera rebombori en els propers mesos, el violent silenci que el Govern manté en relació a la supressió de l’examen d’accés, la possible supressió del mateix màster o la seva possible reconfiguració es preveuen com a temes candents a curt termini a les facultats de Dret. I tot i així, més enllà de tota reivindicació i implantació d’exàmens i Màsters, la pregunta que dansa en boca de tothom és la següent;

És just que per raons econòmiques algú no pugui exercir com advocat?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *